AKP'nin Antalya adayı Hakan Tütüncü kimdir?

AKP'nin Antalya adayı Hakan Tütüncü kimdir?
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı olarak Hakan Tütüncü'yü açıkladı.

AKP’de 48 ilin belediye başkan adayları açıklandı. Buna göre Antalya'da Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü aday oldu.

Siyasi kariyerine Adalet ve Kalkınma Partisi'nin kuruluşunda başlayan Tütüncü, partinin Antalya İl Gençlik Kolları Kurucu İl Başkanı olarak görev aldı. 2003 yılında Antalya İl Yönetim Kurulu üyeliği, 2004 yılında ise Antalya İl Sekreterliği görevlerinde bulundu. 2005 ve 2009 yılları arasında AKP Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı oldu.

2009 yerel seçimlerinde Antalya Kepez Belediye Başkanlığı için aday olan Tütüncü, %34 oy aldı. 2014 ve 2019 yerel seçimlerinde de Kepez Belediye Başkanlığı için aday olan Tütüncü, sırasıyla %40,74 ve %50,50 oy aldı.

Hesabı tutulmayan paralar

2018 yılında Sayıştay tarafından denetlenen Hakan Tütüncü’nün başkanlığını yaptığı Antalya’nın Kepez Belediye Başkanlığı, milyonlarca liranın muhasebe kayıtlarında olmadığını tespit etti ve rapora “Bu durum 2017 yılı mali tablolarının doğruluğu ve güvenilirliğini etkilemektedir” notu düşüldü.

Arsa ve arazi gelirlerinin muhasebe kaydı yok

Sayıştay denetçileri tuttukları raporda, 14 milyon 968 bin TL tutarındaki bazı arsa, arazi ve bina gelirlerinin muhasebe kaydının yapılmadığının notunu düştüler.

İşçilerin tazminatları hesaplarda bulunamadı

Ayrıca raporda, belediyede çalışan kadrolu işçi ve personelin kıdem tazminatı karşılığı ayrılması gereken 8 milyon 895 bin TL’nin de hesaplarda bulunmadığı kaydedildi.

Eksik kayıt

Yapılan incelemede, yıl içinde toplam 3 milyon 893 bin 665 TL brüt mevduat faizi geliri elde edildiği belirlendi. Ancak tahakkuk eden faiz gelirinin gelir vergisi tevkifatı düşülerek net tutar üzerinden muhasebeleştirildiği görüldü. Mevduat faizi gelirlerinin brüt yerine net tutar olarak muhasebeleştirilmesi nedeniyle ilgili hesaplara 584 bin 049 TL eksik kayıt yapıldığı anlaşıldı.

Yine Hakan Tütüncü'nün Belediye Başkanı olduğu Kepez Belediyesi 2016 yılında da Sayıştay’dan uyarı almıştı. (Kısa Dalga)

Gündem