AKP'nin İzmir adayı Hamza Dağ kimdir?

AKP'nin İzmir adayı Hamza Dağ kimdir?
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı olarak Hamza Dağ'ı açıkladı.

AKP’de 48 ilin belediye başkan adayları açıklandı. Buna göre İzmir'de Hamza Dağ aday oldu.

İzmir'de 4 dönem milletvekili seçilen ve 2014 yılından itibaren AKP Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi olan Hamza Dağ 24 Mart 2021’de yapılan AKP 7. Olağan kongreden itibaren Tanıtım ve Medyadan sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürütüyor. Dağ bugün açıklanan karara göre ise AKP'den İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu.

'Pudra şekeri' helalliği

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, ‘kokain çekerken’ çekilmiş görüntüsünün ardından gözaltına alınan genel merkez personeli Kürşat Ayvatoğlu hakkında AKP seçmenlerinden helallik istemiş ve “Bu arkadaş yakın ekipte çalışan biri değil. Ar-Ge biriminde çalışan bir arkadaş. Devir teslim törenlerinde orada bulunması söz konusu oldu. Bundan çıkaracağımız dersler var. Partiye alırken başka araştırmalar da yapması lazım partinin. Bundan sonra çok daha dikkat etmeyi gerektirecek bir durum var. Samimi olarak bize oy veren insanlardan üzülenler oldu. Onlardan helallik istiyorum" demişti.

Danışmanı ihaleyi kaptı

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ’ın danışmanı olan Murat Gaygusuz ile AKP Gençlik Kolları yöneticisi Orkun Güzel'in şirketinin, kamudan 1,3 milyon TL’lik ihalesi de gündem olmuştu. (Kısa Dalga)

Gündem