AKP'nin seçim hazırlığı: Anadolu'da partiden kopmuş seçmen markaja alınacak

AKP'nin seçim hazırlığı: Anadolu'da partiden kopmuş seçmen markaja alınacak
AKP, 2023 seçimlerinin ön hazırlıkları kapsamında Anadolu turuna hazırlanıyor. Partiden uzaklaşma eğiliminde olan seçmenler veya AK Parti’den kopmuş olmasına rağmen, henüz bir başka partiye yönelmemiş olan ‘Gri alandaki’ seçmenler yakın markaja alınacak.

Hem iktidar hem muhalefet seçim çalışmalarına başlamış durumda. Türkiye gazetesinden Yücel Kayaoğlu'nun aktardığına göre, AKP seçim çalışmaları kapsamında Anadolu turuna çıkacak.

Habere göre parti yönetimi, milletvekilleri ve teşkilatlardan ilçe ve köy bazlı çalışmalara ağırlık verecek şekilde Eylül ayı sonuna kadar sahada olmalarını istedi. Saha çalışmaları önümüzdeki haftadan itibaren başlayacak.

Özellikle partiden uzaklaşma eğiliminde olan seçmenler veya AK Parti’den kopmuş olmasına rağmen, henüz bir başka partiye yönelmemiş olan ‘Gri alandaki’ seçmenler yakın markaja alınacak.

Eylül sonunda tamamlanacak bu programlarda elde edilen veriler rapor hâline getirilerek, parti yönetimine ve Cumhurbaşkanı’na sunulacak.


Sahada yapılacak ziyaretler sırasında ‘Vatandaşla hiçbir şekilde polemiğe girilmemesi’, anlık çözüm gerektiren taleplerin bekletilmeden yerine getirilmesi ve partinin 20 yıllık icraatının hatırlatılması istendi. AKP kurmayları "2023 seçimlerinin yol haritası bu toplantılarla belirlenecek. Vatandaştan gelen talepler, sıkıntılar anlık çözüm gerektiriyorsa telefon trafiği ile bu meseleler çözülecek. Diğer talepler raporlanarak hükûmete ve partiye bildirilecek. AK Parti’den uzaklaşma eğiliminde olan seçmeni yeniden AK Parti’ye çekmenin yanı sıra, yaşanan sıkıntıların yine AK Parti tarafından çözüleceğine yönelik gerçekliği de vurgulayacağız. Her türlü eleştiriye açık olarak vatandaşı sonuna kadar dinleyeceğiz” değerlendirmesini yaptı.

Program dâhilinde İstanbul’un dört bir yanında vatandaşların problem ve önerilerinin dinleneceğini dile getiren Kabaktepe, AK Parti’nin 20 yıldır bunu bir gelenek hâline getirdiğini söyledi.


Politika