AKP’nin yaptırdığı anketlerde İmamoğlu ve Yavaş önde çıktı

AKP’nin yaptırdığı anketlerde İmamoğlu ve Yavaş önde çıktı
AKP’nin yaptırdığı anketlerde “İstanbul’un sorunlarını kim çözebilir?” sorusuna yüzde 60’a yakın “Ekrem İmamoğlu” yanıtı verildi. Ankara’da ise Mansur Yavaş, olası adaylardan Turgut Altınok’un 8 puan önünde çıktı. Anket sonuçları, İyi Parti ve diğer partilerin ayrı aday çıkarmalarının Cumhur İttifakı’na yaramadığını gösteriyor.

Gelecek yıl Mart ayında yapılacak seçimlerle ilgili muhalefet dağınık bir görüntü verirken kongre sürecini tamamlayan iktidar partisi AKP çalışmalarına hız verdi. AKP’nin il bazlı anketlerinin de sonuçları gelmeye başladı.

Kısa Dalga yazarı Sedat Bozkurt, bugünkü (15 Ekim 2023) yazısında AKP’nin İstanbul ve Ankara’da yaptırdığı anketlerden çıkan sonuçları paylaştı.

İmamoğlu açık ara önde

ekrem-imamoglu.jpg

Bozkurt, yazısında AKP’nin anketleri ile ilgili şu bilgileri paylaştı: “AKP seçim strateji masası yoğun çalışıyor. Kazanacak aday meselesi şimdi onların başında. Artık yavaş yavaş isim belirleyen anketler yapmaya başladılar. İstanbul’da “en önemli sorunları” sordular, “ulaşım, barınma, pahalılık ve sığınmacı” yanıtları alınca “bunları kim çözebilir?” sorusunu yönettiler. Yüzde 60’lara yakın oy oranı ile Ekrem İmamoğlu yanıtını aldılar. Eski bakan Murat Kurum diğer isimlerden açık ara İmamoğlu’nun arkasında yer aldı. Strateji ekibi bunu normal gördü, adaylarının açıklanması durumunda durumun eşitleneceğini ve sonra yürütülen kampanya ile kazanacaklarının hesaplarını yapıyorlar.

Mansur Yavaş 8 puan önde

mansur-yavas.jpg

Ankara’da AKP’ye çok yakın bir kuruluş isimleri doğrudan sorarak bir anket çalışması yapmış. Mansur Yavaş 1’inci çıkarken 2’nci sıraya Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok yerleşmiş. Ama aralarındaki fark yüzde 8’lerde. (Altınok ile Kurum’un adının öne çıkması aday olarak adlarının çok sık dillendirilmesinden geliyor)

İyi Parti ile muhafazakâr partilerin çıkaracakları adayların Ankara ile İstanbul’da Yavaş ile İmamoğlu’ndan daha çok AKP’li adaydan ve ona destek verecek MHP’li seçmenden oy alacakları görüşü de ciddi bir biçimde tartışılıyor. İstanbul seçimlerinde AKP, kaybetmesinin nedeni olarak, Millet İttifakı’ndan ayrılarak bağımsız aday çıkaran ve iptal edilen İmamoğlu’nun 13 bin oy farkla kazandığı seçimlerde 103 bin oy alan Saadet Partisi adayını unutmuş değil.”

Politika