AKP'nin yerel seçim kampanyasının başında yine Ertan Aydın var

AKP'nin yerel seçim kampanyasının başında yine Ertan Aydın var
AKP’de yerel seçim hazırlıkları başladı. İki eksen üzerinde çalışmalar yürütülüyor. Bir yanda belediye başkan adaylarının belirlenmesi diğer yanda ise seçim kampanyası.Cumhurbaşkanı Erdoğan Ankara ve İzmir büyükşehir belediye başkan adaylıkları için milletvekillerinden üçer isim yazmasını istedi. Anketlerde bu kez artık aday adaylarının isimleri sorulacak.

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi kampanyanın ayrıntılarını yazdı. Aralık sonuna kadar aday belirleme çalışmasının süreceğini ifade eden Selvi Ocakta ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim beyannamesinin açıklanacağı ve aday tanıtımının yapılacağı bir lansman yapılacağını duyurdu.

AKP'nin yerel seçim kampanyasını Türkiye yüzyılı vizyonu ve 2023 seçim kampanyasını yürüten ekibin yapacağı bilgisini veren Selvi, “Seçim kampanyası genel merkez ile daha önceki seçim kampanyasını yürüten Prof. Dr. Ertan Aydın tarafından eş güdüm içerisinde yürütülecek. Kampanyayı yürütecek olan Prof. Dr. Ertan Aydın seçim kampanyaları konusunda deneyimli ve çok başarılı bir isim” dedi.

Abdulkadir Selvi’nin yazısından satırbaşları şöyle:

  • Genel merkez ayağında ise Tanıtım ve Medya’dan sorumlu genel başkan yardımcısı Hamza Dağ var. Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz, Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz, Araştırma ve Geliştirmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, Çevre, Şehircilik ve Kültür’den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan yer alıyor.
  • Tüm bunların merkezinde ise AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala’dan oluşan strateji ekibi yer alıyor. Ekipte Parti Sözcüsü Ömer Çelik ve grup başkanvekillerinin de yer aldığını belirtmek isterim. Strateji ekibinin belirlediği başlıklar kampanya ekibi açısından yol gösterici oluyor. Örneğin İstanbul ve Ankara başta olmak üzere sokak hayvanları ilgili sorunlar, yine İstanbul için taksicilerle alakalı şikâyetler derinlemesine tartışılıyor. Bunlar Ertan Aydın ve ekibi tarafından kampanya DNA’sına entegre ediliyor
  • Muhalefet seçim kampanyasını Erdoğan karşıtlığı üzerine oturtacak. Erdoğan’a oy vermeyin diyecekler. Peki Erdoğan’a oy verilmeyince kentlerin trafik sorunu çözülecek mi, depreme hazırlıklı şehirler olacak mı, kentlerde yaşayanların hayat kalitesi artacak mı? Bu soruların cevabı yok.
  • Seçim kampanyasının bir yüzünü de seçim müziği, sloganlar ve afişler oluşturuyor. AK Parti seçim müziği konusunda çok başarılı. Meydanları kıpır kıpır harekete geçirecek seçim müziği geliyor. AK Parti kültürünü ama daha da önemli halkı iyi tanıyan, halkın içinden gelen iki önemli sanatçı ile çalışmalara başlanmış.
  • AK Parti’nin seçim kampanyasının yerel yönetimler ağırlıklı olacağını ifade etmiştim. Seçim kampanyası daha çok belediyecilik faaliyetlerine odaklı olacak. İstanbul halkına, Ankaralılara, hangi şehirde yaşıyorlarsa onlara hangi hizmetleri sunacaklarını, hangi eserleri kazandıracaklarını, hangi sorunları çözeceklerini anlatacaklar.

Politika