Akrabaları, kilisede öldürülen C.T.'nin hafif zinsel engeli bulunduğunu söyledi

Akrabaları, kilisede öldürülen C.T.'nin hafif zinsel engeli bulunduğunu söyledi
Sarıyer'deki Santa Maria Kilisesi'nde öldürülen C.T.'nin bir akrabası, "Kesinlikle masum bir kurbandı" dedi. Akraba, C.T.'nin hafif zihinsel engele sahip olduğu bilgisini verdi. Ayrıca Katolik Kilisesi ve Vatikan avukatı Afşin Hatipoğlu, sürece dair bilgilerin henüz teyit edilmediğini bildirdi.

İstanbul Sarıyer'deki Santa Maria İtalyan Katolik Kilisesi'nde pazar ayini sırasında maskeli iki kişi tarafından düzenlenen silahlı saldırıya dair çok sayıda soru işareti var.

Saldırının ayrıntılarına henüz ulaşılmazken, saldırganlar henüz yakalanmadı.

Saldırıda öldürülen C.T.'nin yakını olduklarını belirten iki kişi DHA'ya konuştu.

C.T'nin dayısı olduğunu iddia eden Kazım Aydemir, "Bir düşmanı yoktu. Benimle beraber de ayine gelirdi zaman zaman. Temiz, çok iyi bir insandı. Tanrı yanına erken aldı. Kimseye düşmanlığı yoktu. Ben de başka bir kilisedeydim, haberi telefonla aldım ve hemen buraya geldim" dedi.

'Tesadüfen ona denk geldi'

Öldürülen C.T.'nin amcası olduğunu belirten Çağın Cihan, "Hiçbir şekilde politikayla hiçbir kişiyle kötü bir şey yapmadı. Oraya sadece ziyarete geldi ve tesadüfen ona denk geldi" diye konuştu.

'Hafif zihinsel engelli'

"Husumetlisi var mıydı" sorularına "Yoktu" cevabını veren Cihan, "Masum, sade biriydi, basit biriydi. Kesinlikle masum bir kurbandı. Hiçbir şekilde suikast falan değil, kader" diye konuştu. C.T.'nin Alibeyköy'de annesiyle yaşadığını, hafif zihinsel engelli olduğunu belirtti.

'Kilisenin kapısı kilitliydi, normalde açık olurdu'

Olay sonrası kiliseye ilk giren kişilerden olduğunu söyleyen Jak Mutlu, "Kilisenin kapısının kilitli olduğunu gördüm. Fakat o saat kapalı olmamalı, ayin bitmeden kilisenin kapısı kapanmaz genelde, hatta ayinden sonra bile uzun süre açık bırakılır. Netice itibariyle çok şaşırdık, arkadaşımla beraber girdik. Kapıyı tıktıkladık, bir daha tıktıkladık sonra rahip açtı kapıyı. Fakat beti benzi atmış, "Çabuk girin içeri falan" dedi. Çok pırıl pırıl bir kişiydi. Mütevazı, hani derler ya melek gibi bir kişiydi. Düzenli gelirdi, hafta içi pek görmezdik ama hafta sonları gelirdi. Pazardan pazara gelirler, ayinden sonra bir çay kahve içeriz, ayaküstü bir sohbet ederiz" dedi.

Soruşturma sürüyor

Öte yandan saldırıyla ilgili soruları yanıtlayan Katolik Kilisesi ve Vatikan avukatı Afşin Hatipoğlu, henüz ellerinde teyit edilmiş bilgiler olmadığını söyledi.

Hatipoğlu, soruşturmanın devam ettiğini ve bu nedenle bilgi paylaşamayacağını söyledi.

Hatipoğlu, ilerleyen günlerde kilise yönetiminin yazılı açıklama yapacağını belirterek, "Süreç çok hassastır, ayine gelen maskeli iki kişi kasten ve bilerek ayini basmış ve bu menfur saldırıyı gerçekleştirmiştir" dedi.

Ölen C.T. hakkında: Bilgiler teyit edilmedi

Saldırıda ölen C.T. hakkındaki soruya cevap veren Hatipoğlu, "Bu aşamada verilen bilgilerin ne derece teyit edilip edilmediğiyle ilgili bizde kesin bir kanaat yok. O nedenle merhumun hangi dine mensup olup olmadığı, gelen kişilerin kimliği kimlikleri, gelen kişilerin kastı, gelen kişilerin amacı ve icbar ettikleri hedef bizim açımızdan inanın bilinmiyor" diye yanıt verdi.

Hatipoğlu, ellerinde görgü tanığı ifadeleri ve görüntüler olduğunu ancak teyit edilmemiş olduğunu da vurgulayarak soruşturmayı etkileme olasılığı olduğundan paylaşmasının hukuken doğru olmadığını belirtti. (Kısa Dalga)

Gündem