Akşam 7 bin 500 liraya anlaştılar, sabah kira 15 bin lira oldu!

Akşam 7 bin 500 liraya anlaştılar, sabah kira 15 bin lira oldu!
Kahramanmaraş depremlerinin ardından depremzedelerin ev aradığı Mersin'de bir ev sahibi, önce 7 bin 500 liralık teklifi kabul etti; sonra da tam 2 katını istedi.

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat günü saat 04:17'de Pazarcık ilçesinde 7,7, aynı gün saat 13.24'te Elbistan ilçesinde 7,6 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti. Depremde toplam can kaybı sayısı 40 bini aşmış, binlerce ev yıkılmıştı.

Depremzedelerin ev aradığı kentler arasında Mersin de bulunuyordu. Ancak talebin bir anda artması nedeniyle bazı ev sahipleri evlerine 2 kat kira istemeye başlamıştı.

Kahramanmaraş merkezli depremlere Mersin'de yakalanan Mustafa Nergis, tanık olduğu bir anekdotu anlattı.

Nergis, deprem sonrasında Mersin’e Kahramanmaraş ve Hatay’dan birçok depremzede gittiğini, 5 bin liraya kiralanan ev için depremden 2-3 gün sonra 10 bin-15 bin lira istendiğini söyledi.

Nergis şunları anlattı: "Bizzat yaşadığım... Bir depremzede aile için daire kiralamak istiyorduk. Akşam ev sahibiyle görüştük, 7 bin 500 TL'ye anlaştık. Sabah gittiğimizde 'Kusura bakmayın, 7 bin 500 TL’ye veremeyeceğim, ev kirası 15 bin lira oldu' dedi bize. Bu kadar insafsız olmayalım." (ANKA)

Gündem