Aksaraylı çiftçiden Bakan Nebati'ye gönderme: Aç adamın gözünün ışıltısı mı olur?

Aksaraylı çiftçiden Bakan Nebati'ye gönderme: Aç adamın gözünün ışıltısı mı olur?
AKP'ye iki dönem oy verdiğini söyleyen Aksaray'lı bir çiftçi Bakan Nebati'nin ekonomi ile ilgili sözlerini hatırlatarak "Aç adamın gözünün ışıltısı mı olur?" dedi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Aksaray’da çiftçilerin sorunlarını dinledi. Aksaraylı çiftçi Hamza Oflaz, Gürer’e, “Siz, Ankara'ya gidince AK Partililere söyleyin. Ben, onlara iki dönem oy verdim. Ben, oylarımı geri istiyorum" dedi.

Gürer’e yaşadıkları sorunları anlatan 64 yaşındaki çiftçi Hamza Oflaz, şunları söyledi:

"AÇ ADAMIN GÖZÜNÜN IŞILTISI MI OLUR?"

"Bizim neslimiz, babadan bu yana hep sağa oy verdi. İnanın böyle bir dönem, böyle bir devir görmedik. 6 çocuk babasıyım. 15 baş hayvanım vardı, 4 baş hayvanım kaldı. Bir tanesini de bugün satacağım. Sayın Milletvekili, siz, Ankara'ya gidince AK Partililere söyleyin. Ben, onlara iki dönem oy verdim. Ben, oylarımı geri istiyorum. Bir bakan kalkıyor, ‘Gözlerimin içine bak, ışıltısına bak’ diyor. Allah aşkına, bizim gözlerimizin ışıltısına bakan ne görür? Aç adamın gözünün ışıltısı mı olur? Keşke babadan oy vermeseydik."

"BÜTÜN ÇİFTÇİLERİMİZİN ORTAK SORUNU"

"Tarımın, geçimin siyaseti olmaz" diyen Ömer Fethi Gürer de çiftçiliğin çok zor şartlar altında yapıldığını belirtti. Gürer, "Çiftçilerin durumlarını yerinde tespit etmek için geldiğimiz yerlerde genelde vatandaşlarımıza hangi siyasi görüşte olup olmadığını sormuyoruz. Onların dertlerini dinliyoruz. 65 yaşında ekmeğini topraktan kazanan bu çiftçimizin serzenişi ülkemizdeki bütün çiftçilerimizin ortak sorunudur" diye konuştu. (ANKA)

Ekonomi