Akşener: 5’li çeteyi 5’li çete yapanlara da bakacağız

Akşener: 5’li çeteyi 5’li çete yapanlara da bakacağız
İYİ Parti lideri Akşener, Kılıçdaroğlu’nun sık sık hedef aldığı beşli çete konusunda, “Beşli çeteyi beşli çete yapanlara da bakacağız. Bir liraya bitecek ihaleyi 11 liraya veren el kim? Cümbür cemaat cebellezi” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 28. Dönem Milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı Seçimlerine yönelik mitinglerine Afyonkarahisar’da devam etti.

Akşener, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile birlikte katıldığı mitingde, konuşmasına başlamadan önce polisler tarafından kurulan barikatların açılmasını istedi. Akşener, “Kardeşlerimizin önündeki bariyeri açar mısınız? Ben milletimden korkacaksam batsın bu dünya” dedi.

Savaşa değil seçime gidildiğini söyleyen Akşener, İçişleri Bakanı Soylu’nun seçimlerle ilgili darbe girişimi nitelemesine ilişkin “Bu o kadar ayıp bir şey ki. Millet iradesine darbe demek kadar ayıp, ahlaksız bir söz olamaz. Bu millet ister, birilerini seçer. Muhterem, 21 yıl bu millet seni seçti. Biz de milletimizin kararına uyduk” diye konuştu.

“Hırsızlığa doymadınız, onun için milletin iradesinden kaçıyorsunuz”

Son seçimlerde millet iradesinin AKP’yi iktidar, kendilerini de muhalefet olmakla görevlendirdiğini kaydeden Akşener, “Ama doymadınız, yetkiye doğmadınız, güce doymadınız, hırsızlığa doymadınız, haksızlığa doymadınız. Onun için de milletin iradesinden kaçıyorsunuz” ifadelerini kullandı.

“Benim dokunulmazlığım yok, PKK’lıysam derhal beni tutuklayın”

Akşener, şöyle konuştu:

“Eğer ben PKK’lıysam benim dokunulmazlığım yok. Ben PKK’lıysam derhal beni tutuklayın şerefsizler. Derhal tutuklayın ne işe yarıyorsunuz? Bir PKK’lıya, bir teröriste, bir haine nasıl tahammül ediyorsunuz? Tutuklayın beni. Eğer bu böyle doğruysa. Ya da iftira etmeyin, iftira. PKK kanlı bir terör örgütüdür. Onunla mücadele etmek herkesin boynunun borcudur. Etmeyen haindir. PKK’yla barışmaya çalışan hain oğlu haindir.”

İçişleri Bakanlığı döneminde Gaffar Okkan ile çalıştığını belirten Akşener, iktidara “Gaffar Okkan’ın katilleriyle berabersiniz. Kime laf ediyorsunuz?” diye seslendi.

Akşener, Sinan Ateş ve Muhsin Yazıcıoğlu’nun katillerinin bulunacağını da söyleyen Akşener, İçişleri Bakanı Soylu’nun LGBTİ’lere dair sözlerine ilişkin şunları söyledi:

“Bugün konuşulanlara baktığımız zaman bir kafayı yemiş grup tarafından yönetildiğimiz ortaya çıktı. Ne olur bu arkadaşları bir an evvel emekli edelim. Adam tuhaf evliliklere kafa takmış. Ya onca problem arasında hangi akıl erkekle erkeğin evliliğinin serbest kalacağını düşünür? Daha da ileri gitti bu fantezi. Diyor ki erkeklerle hayvanların evliliğini de serbest bırakacakmışız. Ya böyle bir şey olabilir mi? İnanmış, dindar, imanı olan bir insan bunları akıl edebilir mi?”

“Ben bu arkadaş kadar FETÖ övgüsünü cıvık cıvık yapan birini görmedim”

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın “14 Mayıs akşamı ya FETÖ sevinecek ya bu milletin temiz evlatları sevinecek” sözlerine de yanıt veren Akşener, “Ben 8 sene Meclis yönettim. Ben bu arkadaş kadar FETÖ övgüsünü cıvık cıvık yapan birini görmedim. Yahu arkadaş sen gelirdin böyle anlatırdın. Bazen MHP’den, bazen CHP’den birileri kızar. O sakin görünüşlü, kibar görünüşlü arkadaş döner onlara; haşır haşır bağırır, bir FETÖ övgüsü… Kitap yazılacak gibi. Ya ne ara sen bizi FETÖ’cü yaptın da kendin FETÖ’cülükten kurtuldun arkadaş?” dedi.

Akşener, Binali Yıldırım’a da “işgalci güç” söylemi nedeniyle “İstiklal Marşı’nı kâğıttan okuyamadı ama buna karşılık bizi hepimizi işgal gücü yaptı adam. Ya ne ara işgal gücü olduk?” diye yüklendi.

“5’li çeteyi 5’li çete yapanlara da bakacağız”

İYİ Parti lideri, Kemal Kılıçdaroğlu’nun sık sık hedef aldığı beşli çete konusunda ise “Beşli çeteyi beşli çete yapanlara da bakacağız. Yani o kâğıtları kim imzaladı? Bir liraya bitecek ihaleyi 11 liraya veren el kim? Her ikisine birden bakacağız. Yani hırsızlık tek başına yapılmadı ki bu ülkede. Cümbür cemaat cebellezi” diye konuştu.

“Recep Bey’i nezaketle emekli edeceğiz”

Akşener, “Bir oy Kemal’e, bir oy Meral’e. Sayın Kılıçdaroğlu 13. Cumhurbaşkanımız olacak. Alkışlarla makamına göndereceğiz. Recep Bey’i de nezaketle emekli edeceğiz. Onu da bay bay emekli edeceğiz” dedi. (Kısa Dalga)

Politika