Akşener'den gençlere: "Terörist kulübe hoş geldiniz"

Akşener'den gençlere: "Terörist kulübe hoş geldiniz"
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine "31 Mart’a giderken çiftçilere Cumhurbaşkanı ‘terörist’ dedi. Esnafa ‘terörist’ dedi. Kendi partisine oy vermeyen Kürtlere ‘terörist’ dedi. Biz siyasilere zaten ‘terörist’ dedi. Ve dün itibariyle gencecik, Türkiye’nin en iyi okullarından birini kazanmış o gençleri dinlemek yerine, ‘terörist’ dedi. Ben bu genç arkadaşlarıma bu terörist kulübe hoş geldiniz diyorum. Aramıza hoş geldiler" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ile bir araya geldi. Görüşme sonrası Boğaziçi Üniversitesi'nde yaşananlara ilişkin Akşener, "Gencecik çocukları siz terörist ilan edemezsiniz. Bu cıvıklıktır, ciddiyetsizliktir, acımasızlıktır. 31 Mart’a giderken çiftçilere Sayın Cumhurbaşkanı ‘terörist’ dedi. Esnafa ‘terörist’ dedi. Kendi partisine oy vermeyen Kürtlere ‘terörist’ dedi. Biz siyasilere zaten ‘terörist’ dedi. Ve dün itibariyle gencecik, Türkiye’nin en iyi okullarından birini kazanmış o gençleri dinlemek yerine, onların sesini duyup ne dediklerini, anladıkları, ne söylemek istediklerini anlamak yerine onlara ‘terörist’ dedi. Ben bu genç arkadaşlarıma bu terörist kulübe hoş geldiniz diyorum. Aramıza hoş geldiler" dedi.

Kürtler kimsenin marabası değil

Akşener, İYİ Partinin Kürt seçmene yaklaşımı ile ilgili bir soruya şu açıklamayı yaptı:

"Biz Türkiye’deki 83 milyonun oyuna talibiz. Bir kısım seçmenimizi ikna edebiliriz, oyunu alabiliriz; bir kısım seçmenimizi de ikna edemeyiz, oyunu alamayabiliriz. Buna da son derece saygılıyız. Ama ben bir şeye takılmış durumdayım. Türkiye’deki Kürt seçmenin tümünün HDP’nin seçmeni olduğu varsayımı yanlış ya da  x partisinin seçmeni olduğu yanlış ya da Türkiye’nin yaşayan Türk seçmenin tümünün şu veya partinin seçmeni olduğunu varsaymak yanlış. Bu insanları maraba saymak anlamını taşıdığı için yanlış. Kürtler kimsenin marabası değil." 

(ANKA) 

Gündem