Akşener: Bu seçim 0-0 başlayan, referandum haline dönmesi gereken bir seçim

Akşener: Bu seçim 0-0 başlayan, referandum haline dönmesi gereken bir seçim
14 Mayıs sonrası ilk kez açıklama yapan İYİ Parti lideri Meral Akşener, “Bazı vatandaşlarımız iftiralara inanmışlar. Seçmenimiz bize ne demiş anladık, anlayacağız. Biz bu iftiralara maruz kaldık. Biz bu değiliz demek için yapılan bir çalışma” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 14 Mayıs seçimlerinin ardından ilk kez konuştu.

Partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenleyen Akşener, 14 Mayıs’a kadar kendisi ve arkadaşlarının 45 miting, 54 noktada çalışma yaptığını belirterek, sandığa gitmeyen 12 milyonun üzerinde potansiyel seçmenin olduğunu hatırlattı. Akşener, “Bu seçim 0-0 başlayan, referandum haline dönmesi gereken bir seçim” dedi.

Gazete Duvar’da yer alan habere göre, sandık güvenliği başta olmak üzere çalışmalara başladıklarını, CHP tarafından organize edilen bir iletişim grubu kurulduğunu belirten Akşener, kanaat önderleriyle görüşmelere başladığını, partisinin tüm teşkilatları ve milletvekillerinin saha olacağını anlattı.

Akşener, “Sayın Kılıçdaroğlu’nun 13’üncü cumhurbaşkanı olarak seçilmesi için hepimiz elimizden gelenin sonuna karar çalışacağız” dedi.

Akşener, cumhurbaşkanı seçiminin 2. Turu için programı hakkında şu bilgileri verdi:

“İlk turda tercihini sayın Erdoğan’dan yana kullanan ya da Kılıçdaroğlu’ndan yana kullanmayanlarla yakın temas kuracağım. İstanbul’da yoğun programım başlayacak. Kapı zili çalmak dahil mikro bazda çalışma yapacağım. Meclis’in Cumhur İttifakı tarafından alınması cumhurbaşkanlığının Millet İttifak tarafından alınması gerekliliğini mecbur kıldı. Buna mutlaka mani olmalıyız. Meclis, Cumhur İttifakı'nın bileşenleri olabilir ama Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı seçilmesi lazım ki ucube sistemin denge ve denetlemesi gerçekleşsin.”

“Önümüzde iki seçenek var”

Sandığa gitmeyenlere seslenen Akşener, şöyle konuştu: “Sayın Erdoğan’a oy vermemiş ya da geçersiz hale getirmiş kardeşlerim. Sizlere sesleniyorum. Özellikle İYİ Partililer. Akrabalarınızı, dostlarınızı sandığa götürüp Kılıçdaroğlu’na oy vereceksiniz. Ya seçimi kazanmak uğruna kadınlara tecavüzü reva görenleri ya da kadınların çocukların hakkını koruyup iyileştirmeye çalışanları seçeceksiniz. Ya Atatürk’ün adını anmayanları ya da adıyla ananları seçeceksiniz. Ya ensar diye diye ülkemizi yol geçen hanına çevirenleri seçeceksiniz ya da hukukumuzu namus bilenleri seçeceksiniz. Ya düşman karşısında birlikte kan döküp kardeş olmuş bir büyük milleti birbirine düşman edenleri ya da Türkiye’nin birliğini vadeden Sayın Kılıçdaroğlu’nu seçeceksiniz. Bu seçimle birlikte artık önümüzde iki seçenek var. Sarayın büyüyen gölgesinde kayıp mı olacağız yoksa millet iradesini hakim mi kılacağız?”

“Hiç şüphem yok ki milletimiz güç hırsından yolunu kaybetmiş bir kişinin ihtiraslarına teslim olmayacak. İstibdadın karşısında hürriyet diye haykıracağız” diyen Akşener, şu ifadeleri kullandı:

“İstibdatçılar gidecek hürriyetçiler kazanacak”

“Önümüze kimler dikilirse dikilsin bizim kazanmaktan başka seçeneğimiz yoktur. Bizler aynı bizden öncekiler gibi istibdada dur demeye devam edeceğiz. Kahrolsun istibdat yaşasın hürriyet diyeceğiz. Dün olduğu gibi istibdatçılar gidecek hürriyetçiler kazanacak. Biz kazanacağız millet kazanacak.”

Babacan’ın anayasa açıklaması

İYİ Parti lideri Akşener, gazetecilerin sorularını da yanıtladı. DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın Cumhur İttifakı’ndan talep gelirse parlamenter sisteme dönüş için destek verileceğine dair sözleri hatırlatılan Akşener, “Bazen ne söylediğiniz değil ne zaman söylediğiniz önemli” dedi.

Sinan Oğan ile görüşme

Akşener, Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan’la Kılıçdaroğlu’nun görüşmesine dair ise “Ben görüşme yapmadım. Adayımız olarak Kılıçdaroğlu’nu gösterdik, arkasında dün durduk bugün de duruyoruz. Her kafadan ses çıkan sistemlerde sonuç alınamaz. Sayın Oğan dahil her türlü görüşme yetkisini talepleri varsa yerine getirme yetkisini, diğer genel başkanlar olmak üzere kendisine verdik. Hiçbir itirazım olmadığı gibi arzu ettikleri her türlü görevlendirebilirler” ifadelerini kullandı.

“Bazı vatandaşlarımız iftiralara inanmışlar, biz bu değiliz diyeceğiz”

“Kılıçdaroğlu pozitif kampanyası yürütmüştü, daha sert oy istiyor. O kampanyanın geleceği var mıdır? Kampanyaya bakışınız nedir?” sorusuna Akşener, şöyle yanıt verdi:

“Metotlar ne kadar iyi olursa olsun öğretmen ne kadar kötü olursa olsun iyi sonuç çıkmaz. Ben kendi partime de sayın Kılıçdaroğlu’na da oy istedim. Bu sefer Kılıçdaroğlu’na oy isteyeceğim. İşimiz daha kolay. Bazı vatandaşlarımız iftiralara inanmışlar. Seçmenimiz bize ne demiş anladık, anlayacağız. Biz bu iftiralara maruz kaldık. Biz bu değiliz demek için yapılan bir çalışma.”

Akşener, kampanya sürecine dair de “Miting olmayacak. Çok az bir oyu konsolide etmek zorundayız. Yapacağımız iş tek tek ikna. Zaman çok az, tek tek sizi ikna edeceğiz” ifadelerini kullandı. (Kısa Dalga)

Politika