Akşener Diyarbakır’da: Rızanızı almaya, önyargı duvarlarını yıkmaya, kucaklaşmaya geldim

Akşener Diyarbakır’da: Rızanızı almaya, önyargı duvarlarını yıkmaya, kucaklaşmaya geldim
Partisinin Diyarbakır il kongresine katılan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Bugün artık ülkemizde; Kürt-Türk yok, Alevi-Sünni yok, şehirli-köylü yok, muhafazakâr-seküler yok, sağcı-solcu yok. Bugün artık Türkiye’de Ak Partililer ve diğerleri var” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Diyarbakır Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi'nde partisinin 2. Olağan İl Kongresi'ne katıldı.

Akşener, burada yaptığı konuşmada, “Ülkemizin yorgun düştüğü, milletimizin karamsarlığa kapıldığı, devletimizin yıprandığı ve siyasi iklimin değişmesi dışında artık hiçbir çıkar yolun kalmadığı zor zamanlarda milletimizin haklı ve kararlı talebiyle Türkiye için yeni bir şeyler söyleme vaktidir, diyerek bir yola çıktık” dedi.

adsiz-tasarim-2.png

“İYİ Parti’yi Kürtler, Türkler, Zazalar kurdu”

Toplumun çeşitli kesimlerini hatırlatarak İYİ Parti’yi onların kurduğunu söyleyen Akşener, “İYİ Parti’yi bu vatanın has evlatları Kürt’ler, Türk’ler, Zaza’lar kurdu. İYİ Parti’nin bu destansı hikâyesinde Diyarbakırlı kardeşlerimin de çok büyük katkısı var. Çünkü her türlü iftiraya, yalana, çamura inat Diyarbakır bize kollarını, gönlünü açtı” ifadelerini kullandı.

“İlk günden beri uçurumun kenarındaki ülkemizi kurtarmak için yanımdasınız. Zulme rağmen, baskılara rağmen aslanlar gibi yanımdasınız” diyen Akşener, şöyle devam etti:

“Ben buraya bu tepelerde maral olmaya, marazları kovmaya geldim”

“Ben buraya boş sözler için gelmedim. Hamasi nutuklar için kürsüden şov yapmak için de gelmedim. Ben buraya bu cennet topraklar kurumasın diye, Dicle’de bir damla su olmaya geldim. Hevsel’in çiçekleri solmasın diye bir avuç güneş olmaya geldim. Bu tepelerde maral olmaya, marazları kovmaya geldim. Ben buraya sözü ayağa düşürmeye gelmedim. Ben buraya kadim bir ahde vefa sunmaya, sarsılmaz bir vefaya selam durmaya geldim. Ben buraya rızanızı almaya, önyargı duvarlarını yıkmaya, kucaklaşmaya geldim. Çünkü düşmanlar barışır ama kan kardeşler kucaklaşır.”

Korkuyla, baskıyla, sopayla yönetmeyi düstur edinen vesayetçi bir yönetim olduğunu söyleyen Akşener, milletin iradesini tek bir kişinin iki dudağı arasına sıkıştıran ucube sistem olduğunu kaydetti.

Akşener, “Artık adını koyalım: Bugün mukaddesat fasıkların diline düşmüştür. Devlet zorbaların eline kalmıştır” dedi.

“Bugün Türkiye’de Kürt-Türk değil, Ak Partililer ve diğerleri var”

Akşener, şöyle devam etti: “Bugün artık ülkemizde; Kürt-Türk yok, Alevi-Sünni yok, şehirli-köylü yok, muhafazakâr-seküler yok, sağcı-solcu yok. Bugün artık Türkiye’de Ak Partililer ve diğerleri var. Bugün geldiğimiz noktada keşkelerle bir yere varamayız. Çünkü keşkenin ağacı yeşermez. Gün el ele güneşin doğduğu yere bakma günüdür. Omuz omuza verip burçların üzerinden Hevsel’in ötesinden söken şafağı izleme günüdür. Soframızdan çaldılar. Hakkımızdan çaldılar. Vatandaşlığımızdan çaldılar. İnsanlıktan çaldılar. Gün hırsızlardan hesap sorma günüdür.”

“Yalandan tarih yazarak…”

Toplumu hürriyetine kavuşturacaklarına dair söz verdiklerini belirten Akşener, “Yalandan bir tarih yazarak aramıza girebileceklerini sandılar ama çok yanıldılar. Bizi birbirimize düşürüp koltuklarına tutunabileceklerini sandılar ama çok yanıldılar” dedi.

“Gelin zulmün çekicini zalimin elinden alalım”

Akşener, konuşmasında Newroz’a da atıf yaparak, şunları söyledi:

“Bu cendereden çıkışımızın tek yolu konuşan bir millettir. Akıl vicdan ve birliktelikle konuşan bir millet. Kardeşlikte buluşmuş, meşverette birleşmiş bir millet. Aynı ateşin üstünden birlikte atlayabilen bir millet. Ben bugüne kadar ne elin sıtmasını kabul ettim ne de ötekinin öldürmesine razı geldim. Ne kimsenin örsü oldum ne de başkasının çekici olmaya razı geldim. O halde diyorum ki gelin bu demiri beraber dövelim. Gelin zulmün çekicini zalimin elinden alalım. Gelin o çekiçle istibdatın zincirlerini kırıp o kırık zincirden kavuşmanın, dostluğun kardeşliğin demirini beraber dövelim.

“Biz biliriz ki bir ülkeye iyilik gelirse ülkenin her yerine ulaşır. Ve Allah’ın izni, milletimizin teveccühüyle ilk seçimde memleketin her yerine ulaşacak. 14 Mayıs işte bunun miladı olacak. Hep birlikte hep bir ağızdan ‘Yeter söz milletindir’ diyeceğimiz mukaddes bir milat olacak. Çünkü istibdat onlarınsa hürriyet bizimdir. Saray onlarınsa sandık bizimdir. Ve zulüm onlarınsa Mayıslar bizimdir. Hiç merak etmeyin çok az kaldı.” (Kısa Dalga)

Politika