İyi Parti'den engelliler yasa taslağı: Engelliler Müsteşarlığı kurulacak

İyi Parti'den engelliler yasa taslağı: Engelliler Müsteşarlığı kurulacak
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, engellilerle ilgili projelerini anlattı. İYİ Parti Toplumsal Politikalar Başkanı Ayfer Yılmaz da, "güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçtiğimizde Başbakanlığa bağlı Engelliler Müsteşarlığı kuracağız" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin düzenlediği Engelsiz Eğitim Çalıştayı’nda konuştu. Akşener, "Eğer dünya nüfusunun yüzde 15’nin engelli olduğunu gözetirsek ülkemizde de 10-12 milyon civarı engellimiz var. Bugün cumhurbaşkanlığı sistemi içerisinde Cumhurbaşkanlığı’na bağlı Engelliler İdaresi Başkanlığı, güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçtiğimizde Başbakanlığa bağlı Engelliler Müsteşarlığı kuracağız. Mevzuat, eğitim, sağlık, istihdam, sosyal yardım hizmetleri ile sorumlu ve koordinasyon sağlayan, sosyal doku envanteri hazırlanacak" dedi.

İYİ Parti Toplumsal Politikalar Başkanı Ayfer Yılmaz da engelli yurttaşlara ilişkin hazırlanan taslak hakkında şunları söyledi:

“Biz İYİ Parti olarak vatandaşlarımızın fiziksel, zihinsel farklılıklarını önceleyerek ülkemizi iyi bir toplum haline dönüşmesi için buradayız. Adalete, sağlığa, çalışma hayatına erişimde engelleyiz. Eğitimden sağlığa, çalışma hayatından sosyal haklara kadar bir politika hazırladık. Bunu hep birlikte paylaşabilmek istiyoruz. Çalışmamıza destek veren değerli akademisyenlerimize, Eğitim Politikaları Başkanlığı’mıza teşekkür ediyoruz.

“BİZ ENGELLİLİĞİ BİR HAK MESELESİ OLARAK GÖRÜYORUZ”

Fırsat eşitliğinin sağlandığı, ayrımcılığın ortadan kaldırıldığı bir toplum istiyoruz. Biz engelliliğin bireysel farklılık olarak görmüyoruz bir hak meselesi olarak görüyoruz. Her alanda bu hedefi gerçekleştirecek politikalar üretmekteyiz. Erişilmez eğitimi, adaleti, sağlığı, istihdamı, bilgi ve bilimi öteki olarak ayırmayı reddediyoruz. Sağlığa, eğitime, bilgiye katılımın önündeki engelleri kaldıracağız.

Politika