Akşener: HDP'li vekillerin yerinde olsam istifa ederdim

Akşener: HDP'li vekillerin yerinde olsam istifa ederdim
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Ben HDP milletvekillerinden biri olsaydım hadi istifa ediyoruz derdim. İstifalar Meclis’te oylanır, bakalım Cumhur İttifakı o istifaları getirip oylar mı?” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Habertürk Televizyonu'nda gazeteciler Muharrem Sarıkaya, Kübra Par ve Veyis Ateş'in sorularını yanıtladı. Akşener’in açıklamalarından başlıklar şöyle:

 “İmamoğlu’nun tweet’i arkadaşları rahatsız etti”

(İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın ismiyle kendisinin ismine yer verdiği 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajı)

Arkadaşlarım, İmamoğlu’nun söyleminde ikimizin isminin aynı yerde geçmesinden rahatsızlar. Çok değer verdiğim bir siyasetçi aradı, sizi üzdüler dedi. Ben de dedim ki, alışkınım. Siyasette özen göstermek gerekir, empati yapmak gerekir. Pervin Buldan hanımla ağaç dikmesine yönelik bizim partimizden incitici bir cümle çıktı mı? Hayır.

  Bizim arkadaşlarımız üzüldü. 24 Haziran’da Fox Televizyonu'nda Sayın Buldan çıktı faili meçhulcü olduğumu, katil demedi de tarif etti, eşinin öldürülmesinde azmettirici olduğumu söyledi. Genç bir kadınsınız hamilesiniz eşiniz öldürülmüş o günün içişleri bakanına, Genelkurmay başkanını, MİT müsteşarını bilirsiniz çünkü onlardan eşinizin faillerinin bulunması için onlara gidersiniz. Bilmemesi yanlış bilip bilmiyorum demesi iki kere yanlış.

“CHP’nin sorumluluğu”

Benim gönlümün alınma ihtiyacı yok, Sayın İmamoğlu Millet İttifakı'nın belediye başkanı aynı zamanda CHP mensubu. CHP mensubu olarak siyasi davranış tutum olarak vesaire oranın sorumluluğu ama İstanbul’a hizmet konusunda bizim de ortak sorumluluk alanımızı oluşturuyor. Küstüm ver misketlerimi gibi bir durum yoktur fakat empati olmasının önem arz ettiği bir durum ortaya çıktı.

 “HDP’li vekillerden biri olsam istifa ederdim”

 (Fezlekeler) Ben HDP milletvekillerinden biri olsaydım... Fezlekelerde CHP’nin ne yapacağı merak edilmedi niye biz merak ediliyoruz. Bize bir taciz var. Ben o 10 milletvekillerinden olsaydım arkadaşlarımı toplar hadi istifa ediyoruz derdim. Çünkü istifalar Meclis’te oylanır, bakalım Cumhur İttifakı o istifaları getirip oylar mı?

Ekonomi paketini piyasa satın almadı

Üst üste paketler açıldı ve uygulanması ile ilgili derin sorunlar yaşadık. Birincisi ekonominin patronu güvendir, güveni sağlayacak olan şeffaflık, liyakat, hesap verebilirliktir. Cumhurbaşkanı'nın açıkladığı paketin ardından piyasaların bunu satın almasını beklerdim damat beyinki gibi bunu da satın almadılar. Ekonomideki bu bakış açısının sebebi de güven kalmadığıdır. Bunun için demokrasi lazım adalet, liyakat birçok şey lazım.

Gündem