Akşener: İnce’nin kırgınlığı var muhtemelen

Akşener: İnce’nin kırgınlığı var muhtemelen
“Sayın İnce’nin kırgınlığı var muhtemelen. Cumhurbaşkanlığı adaylığı hakkına saygı göstermek konusunda bazı incinmeler var” diyen İYİ Parti lideri Akşener, Kılıçdaroğlu’nun Muharrem İnce’yi davet etmesine “çok olumlu baktığını” söyledi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Star TV’de Nazlı Çelik’in sorularını yanıtladı.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin Cumhurbaşkanı adaylığından çekilmesini değerlendiren Akşener, “Bugün istifasına elbette saygı duyuyorum. Ama istifasına götüren, belden aşağı vuran, kendisinin de ifade ettiği içim acıyarak izledim. Bu tür konuların da Türkiye açısından artık bitmesi gerektiğini, çok çirkin olduğunu ifade etmek isterim. Bundan sonra ne olur hep beraber göreceğiz. İnşallah iyi olur” dedi.

İnce’nin Millet İttifakı’na yönelik sözlerine ilişkin konuşan Akşener, ‘’Biz eğer Millet İttifakı’nın bileşenleri olarak seçmenimizin kalbine yeterli miktarda girememişsek, ikna edememişsek ortaya çıkacak sonuçtan hiç kimse sorumlu değildir, bizizdir. Sayın İnce’nin kırgınlığı var muhtemelen. Cumhurbaşkanlığı adaylığı hakkına saygı göstermek konusunda bazı incinmeler var. O nedenle bu cümleyi kurmuş diye düşünüyorum” diye konuştu.

Akşener, Kılıçdaroğlu’nun İnce’ye yönelik davetine ilişkin ise şöyle dedi:

‘’Sayın İnce’ye başarılar dilerim. Tavrına saygı duymamız gerekiyor. Sayın Kılıçdaroğlu’nun bir daveti oldu Twitter üzerinden. Ona da çok olumlu baktığımı ifade etmek isterim.’’

"Görüşme olduğunu ben biliyorum zaten"

Kendisinin AKP’nin İmralı’ya heyet gönderdiği açıklamasından sonra Ahmet Türk’ün de açıklamaları sorulan Akşener, “Görüşme olduğunu ben biliyorum zaten. Yani mektuplara falan gelmeden söylüyorum. Aynı zamanda Diyarbakır Ak Parti milletvekili adayı Galip Bey’in de söylediği var ‘devlet görüşüyor’ diye. Ak Parti bileşenlerinin bize, özellikle İYİ Parti’ye, bana taş atmak üzere kullandıkları ama Duran Kalkan’ın yaptığı açıklamanın içinde diyor ki; ‘En fazla bizimle irtibat kuran Tayyip Erdoğan’dır” diye konuştu.

“Temel endişem her bir Kürt’ü insanların şuuraltında PKK’lıya dönüştürmek”

“HDP’yle bizim aynı masada olmamız mümkün değildir” sözlerini yineleyen Akşener, iktidar tarafından ortaya atılan iddiaların vatandaşların sorunlarının üzerini örttüğünü ifade etti.

Akşener, “Asıl meseleleri tartışmamak üzere bir tül örtülüyor. Temel endişem her bir Kürt’ü PKK’lı hâline dönüştürmektir insanların şuuraltında. Bu yanlıştır” dedi.

Bakanlık dağılımı: Adalet’i alan İçişlerini bırakır

Bakanlık dağılımı konusunda da açıklama yapan Akşener, bunu oy oranlarının belirleyeceğini ifade etti. Akşener, eski koalisyon dönemlerini hatırlatarak, “Devletin 8 önemli olmazsa olmaz bakanlığı vardır. Adalet Bakanlığı karşılığı İçişleri Bakanlığıdır. Adaleti alan İçişlerini bırakır. Dışişleri karşılığı Millî Savunmadır. Millî Eğitim Bakanlığı karşılığı Sağlık Bakanlığı’dır. Maliye Bakanlığı karşılığı Hazine’dir. Biz bunların kimin nerede, nasıl olacağını bilmediğimiz için, bizim aldığımız oy oranı ve karşılığında ne kadar milletvekili çıkardığımız da belli olmadığına göre oturup ‘sana şu, sana bu’ demedik. Biz önce CHP’yle oturacağız” diye konuştu.

“Kişisel talebim İstanbul Sözleşmesi”

İktidara geldiklerinde ilk icraatını söyleyen Akşener, “Benim kişisel talebim İstanbul Sözleşmesi’dir. Ama iktidar olunduğu zaman hukukun üstünlüğü, yargının bağımsızlığı, demokrasi, liyakat ve kayırmacılığın bitmesi ekonomide ateşin söndürülmesi. Enflasyon bir yıl içinde yüzde 20’ye ve 2. yılda da tek haneli rakama inmesi” diye konuştu. (Kısa Dalga)

Politika