‘Akşener, Kılıçdaroğlu’ndan adaylık hamlesi bekliyor’

‘Akşener, Kılıçdaroğlu’ndan adaylık hamlesi bekliyor’
HaberTürk yazarı Nagehan Alçı, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, adayın anket ile belirlenmesi gerektiğini düşündüğünü yazdı.

Altılı Masa’nın Cumhurbaşkanı adayı konusunda gözler 13 Şubat tarihine çevrilmişken, HaberTürk yazarı Nagehan Alçı, liderlerin Kemal Kılıçdaroğlu’ndan hamle beklediğini belirtti.

Alçı, bugünkü köşesinde şunları yazdı: “Bugüne kadar Kemal Bey’in adaylığı hiç konuşulmadı ama Sayın Akşener’in bu konuyu konuşmak için Sayın Kılıçdaroğlu’ndan bir hamle beklediğini söyleyebilirim. Yani CHP liderinin konuyu açmasını bekliyor Akşener. Gördüğüm kadarıyla diğer liderlerde de böyle bir beklenti var.

Peki Kemal Bey konuyu açarsa Meral Hanım ne yapacak?

Öncelikle İYİ Partili kaynakların vurguladığı husus kamuoyunda yanlış bir algı oluştuğu, Sayın Akşener’in zikredilen hiçbir isme daha yakın ya da daha uzak durmadığı. Burada altı çizilen tek nokta şu: Sayın Akşener adaya karar vermek için kamuoyu yoklamaları yapılması gerektiğini düşünüyor. Peki bu nasıl olacak? Şayet liste kesinleşirse-ki bu listede artık dışarıdan bir ismin olması olasılığının çok düşük olduğu söyleniyor, o isimler üzerinden anketler yapılıp sonuçlar değerlendirilsin deniyor…”

Ayrıca, “Aday tartışmasında en berrak parti CHP. Hiçbir tartışmaya açık kapı bırakmayacak şekilde tüm partililer kesinlikle Kemal Bey aday olmalı, bu konuda parti olarak kararımız net diyorlar” diyen Alçı, Saadet Partisi ve Demokrat Parti’nin Kılıçdaroğlu’na açık destek verdiğini, Gelecek Partisi’nde de önemli oranda uzlaşı sağlandığını yazdı.

“Babacan bir liste hazırlıyor”

Alçı, DEVA konusunda ise “Sayın Kılıçdaroğlu ile ilgili bir pürüz çıkacağı yönünde bir işaret göremedim. Yalnız şunu öğrendim: Sayın Babacan partililerle baş başa görüşmeler yapıp aday konusunda bir liste hazırlıyor. 13’ündeki toplantıya o liste ile gidecek” dedi. (Kısa Dalga)

Yazının tamamı

Politika