Akşener: Kılıçdaroğlu’nun adaylığında bir problem yok

Akşener: Kılıçdaroğlu’nun adaylığında bir problem yok
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda "bir problem olmadığını" söyledi.

Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, katıldığı bir programda CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığı için "güçlü bir ihtimal olabilir'" demişti.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de bugün Karar TV'de Taha Akyol ve Elif Çakır ile "Gündem Özel'' programına katıldı.

Akşener, Kılıçdaroğlu'nun adaylığı için şu ifadeleri kullandı:

"Elbette. Şöyle bir durum var fikri takip önemli. 6 genel başkanın bulunduğu masanın Cumhurbaşkanı’nı seçmesi gerektiğini söyleyen Sayın Kılıçdaroğlu. İkincisi o masanın seçeceği Cumhurbaşkanı adayının nasıl birisi olması gerektiğini de birçok defalar kamuoyuyla paylaştı.

İYİ Parti'nin Genel Başkanı olarak o özelliklerin hepsini doğru bulduğum için aynı fikirde olduğumu söyledim. Elbette aday olma konusunda bir problem yok Sayın Kemal Kılıçdaroğlu da dahil olmak üzere.

Ama henüz biz adaylığa dair hiçbir şey konuşmadık. İsimler bazında hiçbir şey konuşmadık sadece ilkeler bazında konuşuyoruz.

Altı birbirinden farklı gelenekten gelen, altı birbirinden farklı değer setlerine sahip siyasi geleneğin genel başkanlarının bir araya gelip farklılıklarına saygı duymayı, müştereklerini çoğaltmayı ve öğrendiği ve uyguladığı bir masa orası.''

Politika