Akşener, Kirişçi'ye Venezuela üzerinden yüklendi: Günahtır kardeşim

Akşener, Kirişçi'ye Venezuela üzerinden yüklendi: Günahtır kardeşim
Ordu'da halkla buluşan İYİ Parti lideri Akşener, "Tarım Bakanı övünerek ne ilan etmiş biliyor musunuz? Venezuela’da yer kiralamışlar. Günahtır kardeşim günahtır” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, fındığın başkenti Ordu’da Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci’nin Venezuela ziyaretini eleştirdi.

Aybastı ilçesinde halka seslenen Akşener, esnaf ziyaretlerinde hiçbir partiyi yermediğine ve İYİ Parti'yi övmediğine dikkat çekti. Akşener, "Esnafın müşterisini velinimet kabul ettiği o anlayışı, siyasetçi cenahına da taşıyıp; seçmen velinimettir anlayışını sizlerin talebiyle oturtmak gibi bir hedefle yola çıktık. Gördüm ki, eğer dertler konuşulmazsa, eğer dertlere çare üreterek siyasetçi bir rekabetin içine girmezse, çırak çıkıyorsunuz. Hep beraber çırak çıkılıyor" dedi.

'VENEZUELA ÇİFTÇİSİNE PARA ÖDÜYORSUN'

Akşener, uzun süredir pek çok ülkeden nohut, mercimek, buğday, saman ithal edildiğini hatırlatarak şöyle devam etti:

"Sırbistan’dan Venezuela’dan hayvan ithal ettik. Harcadığı paranın karşılığını alamayan ister besici, ister süt üreticisi, ister çiftçi; sonuç itibariyle çiftçilikten, besicilikten çıkar oldu. Sen buğday yetiştiricisini, üreticisini tarladan çektin aldın Venezuela çiftçisine para ödüyorsun. Ne olmuş biliyor musunuz? Tarım Bakanı övünerek ne ilan etmiş biliyor musunuz? Venezuela’da yer kiralamışlar. Buğday yetiştirmek için toprak kiralamışlar. Günahtır kardeşim günahtır.

'FINDIK ÜRETİCİSİNE 74 LİRA VERMEK ZORUNDAYIZ'

24 milyar lirayı Hariri'nin cebine koydunuz. Bir etapta koydunuz. Buradaki insanların vergisiydi, buradaki insanların cebinden çıkmıştı. Niye, aile dostunuzdu. 24 milyar lira! Nisan ayında gübre atamadı çiftçimiz. O gübreyi bedava verebilirdiniz. Günahtır, günah. Buğday üreticisini tarladan çektin aldın, Venezuela çiftçisine para ödüyorsun. Venezuela çiftçisini zengin eden o kirayla biz fındık üreticisine 74 lira verebiliriz. 74 lira vermek zorundayız. El alemin çiftçisini zengin ederken, kendi çiftçini açlığa mahkum ediyorsan ne yerlisin ne milli." (ANKA)

Politika