Akşener kürsüye madenci baretiyle çıktı: Göz göre göre gelen felaketi izlemişler

Akşener kürsüye madenci baretiyle çıktı: Göz göre göre gelen felaketi izlemişler
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Meclis'teki grup toplantısına madenci bareti takarak çıktı.

Bartın'ın Amasra ilçesindeki Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessesesi'nin maden ocağında 14 Ekim'de meydana gelen patlamada 41 işçi hayatını kaybetmişti. Olayla ilgili hem adli hem de idari soruşturma başlatılmıştı.

Akşener, partisinin bugünkü grup konuşmasında kürsüye sarı renkli bir baretle çıkarken, sözlerine maden faciasını anarak başladı.

Akşener, uyarılara rağmen tedbir alınmazsa buna 'katliam' deneceğini belirterek hukukçulardan ölen madencilerin haklarını takip etmesini istedi.

İYİ Parti lideri, şöyle devam etti: "Yaptığımız çalışmalar sonucunda gördük ki, birçok maden faciasında olduğu gibi Amasra'daki felaket de 'Geliyorum' demiş. Sayıştay uyarmış, raporuna yazmış, müfettişler defalarca uyarmış, ceza kesmiş. Ocakta çalışan maden işçileri bile uyarmış ama sayın Erdoğan'ın atadığı yetkililer kıllarını kıpırdatmamışlar. Göz göre göre gelen felaketi izlemişler. Artık maalesef bu duruma şaşıramıyoruz. Bu kor yüreğimize daha önce de düştü."

Akşener, Zonguldak, Soma ve Ermenek'teki maden facialarını anımsatarak "Bartın'da yine aynı iş bilmezliğin, aymazlığın sebep olduğu bir katliama şahit olduk" dedi.

MADENCİ KÜRSÜDE

Akşener, madencilerle ilgili konuşmasının ardından kürsüye Cengiz Yaşar Alpan isimli madenciyi çağırdı.

Alpan, madencilerin kurtarılmayı beklerken hükümet kanadından 'seviyesiz açıklamalar' geldiğini belirterek Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın sorumluları görevden almak yerine 'felaketten başarı hikayesi çıkarmaya çalıştığını' savundu.

Gündem