Akşener 'mertçe' sözlerini savundu: Ses DEM'li kafalardan geldi, benim için şereftir

Akşener 'mertçe' sözlerini savundu: Ses DEM'li kafalardan geldi, benim için şereftir
Meral Akşener, tepki toplayan “Geçmişte siyasi cinayetlere şahit olduk ama mertçeydi” sözlerini "Ses demli kafalardan geldi. Benim için şereftir. Ama beni suçlayan, bizleri suçlayanların; namertler şebekesi olan PKK'nın yaptığı namertlikleri suçlamadığını biliyoruz" diye savundu.

Partisinin Samsun'da düzenlenen teşkilat buluşmasında konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Sivas'ta yaptığı konuşma sonrası gelen tepkilere dair sözlerini şöyle savundu:

"Ses demli kafalardan geldi. Benim için şereftir. Ama beni suçlayan, bizleri suçlayanların; namertler şebekesi olan PKK'nın yaptığı namertlikleri suçlamadığını biliyoruz."

"Siz namertsiniz namert" diyen Akşener, "Romantik romantik konuşanlar; Naz bebeği öldürttünüz, Fırat Çakıroğlu'nu, Yasin Börü'yü, Eren Bülbül'ü, Fethi Sekin'i, Aybüke öğretmeni şehit ettiniz. Ve pişmanlık duymadınız. Geldiniz o emri veren bebek katilini Meclis kürsüsünde övdünüz. 'Ne yapıyorsunuz ulan' diyen olmadı. Ama ben diyeceğim. Çünkü bu ülkede bebek katilinin ve onun namert şebekesinin övüldüğü bir TBMM olamaz" diye konuştu.

Akşener sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu iğrenç dilin karşısında demokrasi diyerek bazıları kalbini karartıyor ya; bu namertler bundan yüz alıyor ya. Bunun sebebi ne biliyor musunuz? Bütün Kürtlerin temsilcisi PKK'ymış, onun uzantısı DEM'miş gibi bir algının yaratılmasıdır. Kürtleri maraba gören bu namertlerin karşısında seçim kazanmak için iki büklüm durmaktır. İşte manda budur, himaye budur. Biz bunu reddediyoruz. İki taraf da belediyeleri almak için kıvrana kıvrana bu namertlerle el sıkışmaya çalışıyor. Birisi bebek katilinin mektubunu okutuyor, diğeri demokrasi diyor."

Akşener konuşmasının ardından İmren Nilay Tüfekçi'yi Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı Adayı olarak açıkladı. (Kısa Dalga)

Gündem