Akşener: Pazarlıktan medet uman ittifak siyasetini reddediyoruz; 81 ilde kendi adayımızı çıkaracağız

Akşener: Pazarlıktan medet uman ittifak siyasetini reddediyoruz; 81 ilde kendi adayımızı çıkaracağız
Yerel seçimlere 81 ilde kendi adaylarıyla katılacaklarını yineleyen İYİ Parti lideri Akşener, “Dönüp bize ‘oyunbozan’ diyenler olacak. Doğrudur. Eğer ortada milletin zararına oynanan bir oyun varsa biz o oyunu bozarız! 22 yıldır kazananın ve kaybedenin değişmediği kirli bir çark varsa biz o çarka çomak sokarız” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Meclis grup toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Gezi davasında verilen hapis cezalarının Yargıtay tarafından onanmasına değinen Akşener, şöyle konuştu:

“Dinlemeyi değil susturmayı, öğrenmeyi değil dayatmayı, anlamayı değil saptırmayı kendine yol belleyen Ak Parti iktidarı; millî şuurdan her daim fevkalade rahatsız olmuştur. Çünkü Ak Parti bugüne kadarki siyasi varlığını her koşulda mutlaka “ötekiler” yaratarak korumuştur. Toplumu iki ayrı kutup arasına sıkıştırıp birbirine düşmanlaştırarak; bölünmüş bir millet üzerinden konforlu bir siyaset düzeni kurmuştur. Siyaseti birilerini ötekileştirdikçe yükseldiği haksız bir tahterevalliye indirgemiştir. Kendine düşmanlar bularak varlığını korumakla yetinmemiş milleti de birbirinin karşısına dikmiştir.

“Gezi Parkı AKP için travmadır”

“İşte bu yüzden 27 Mayıs 2013 tarihi Ak Parti için bir travmadır! Diliyle, diniyle, hayat tercihleriyle, siyasi görüşleriyle bölüp paramparça ettikleri bir milletin ağaçlarına sahip çıkmak için Gezi Parkı’nda birleştiğini görmek onlar için bir travmadır! Ülkücüsünden solcusuna, muhafazakarından sekülerine, kadınından erkeğine gençlerimizin o dönem yaklaşık 10’uncu yılında olan bir müstemleke rejimine karşı sergilediği bu asil duruşu; her ne kadar türlü müdahalelerle rayından çıkartmış olsalar da türlü provokasyonlarla kirletmiş olsalar da türlü ayak oyunlarıyla karalamış olsalar da bir türlü hazmedemediler, hazmedemeyecekler.

“Millete gözdağı vermeye çalışıyorlar”

“Bakın üzerinden 10 yıl geçse bile yetmiyor. Gezi Ak Parti için öyle bir travma ki hâlâ intikam almaya çalışıyorlar. Peki kimden? Tutuklulardan mı? Hayır. Bizatihi milletten intikam almaya çalışıyorlar. Yargı sopasını dilediklerince savurarak millete gözdağı vermeye çalışıyorlar. “Sakın ola bir kez daha birleşmeyin” demeye çalışıyorlar. Büyük bir gayrimeşruluğun arkasına sığınıp bu büyük travmayı bastırmaya çalışıyorlar.

“O yüzden geçtiğimiz hafta Gezi Parkı davasından çıkan sonuç da Ak Parti’nin yaşadığı travma sonrası stres bozukluğunun bir neticesidir. Ne yazık ki ülkemizde bir kez daha vicdan ihtiraslara tercih edilmiştir. Ne yazık ki bir kez daha hukuk koltuklara hizmet etmiştir. Ne yazık ki bir kez daha vesayet milletin üzerine çökmüştür.”

“Ülkemizdeki yargı rezaletleri artık bir seri haline geldi” diyen Akşener, “Gazeteci gençlerimiz tam 12 gündür tutuklu. Neden? Sığınmacılarla ilgili haber yaptıkları için. Şu rezalete bakar mısınız?” ifadelerini kullandı.

Akşener, iktidara “Kendi beceriksizliğinizin üzerini örtmek için yargıyı aparat haline getiremezsiniz” diye seslendi.

Partisinin yerel seçim politikasını yineleyen Akşener, “İYİ Parti olarak biz sadece yaptıklarımızdan değil yapamadıklarımızdan da mesuliyet hissedenleriz. Evet ne yazık ki bugünlere gelmemize engel olamadık. Ancak yarın için mücadele etmekten vazgeçecek değiliz” diye konuştu.

“Pazarlıktan medet uman ittifak siyasetini reddediyoruz”

Akşener, şöyle devam etti:

“Her türlü öfkeyi kini kutuplaşmayı besleyen popülist siyaseti reddediyoruz! Toplum vicdanının yaralarını merhem elindeyken kaşıyıp kanatmayı seçen çıkarcı siyaseti reddediyoruz! Her daim siyaset esnafının kazanıp milletin kaybettiği basiretsiz siyaseti reddediyoruz! Ez cümle; milletten değil pazarlıktan medet uman ittifak siyasetini reddediyoruz!

“81 ilde kendi adayımızı çıkaracağız”

“İşte biz İYİ Parti olarak; milletimizin umudunu yeşertmek için, heyecanını canlandırmak için, güveninin tazelemek için velhasıl; o zincirleri kırıp o cevheri yeniden göğe yükseltmek için şanla dolu yepyeni bir yol açıyoruz. Değerli dava arkadaşlarım; aslında biz bundan sonra da en iyi bildiğimiz şeyi yapmaya devam edeceğiz. İl il ilçe ilçe sokak sokak kapı kapı gezip milletimizin ayağına gideceğiz. Ve önümüzdeki yerel seçimlerde 81 ilde kendi adaylarımızla hür ve müstakil siyasetimizle tek başımıza aziz milletimizin huzuruna çıkacağız! Bize bu yolda dört bir yandan saldıranlar olacak. Kiralık kalemler hep bizi yazacak satılık diller hep bizi konuşacak. Yalanın, iftiranın, rantın karasına bulanmış kirli eller hep bizi işaret edecek. Varsın olsun. Biz milletimizin sinesinde huzur bulacağız!

“Bize 'oyunbozan' diyecekler, doğrudur”

“Dönüp bize “oyunbozan” diyenler olacak. Doğrudur. Eğer ortada milletin zararına oynanan bir oyun varsa biz o oyunu bozarız! Memleketin geleceğiyle kumar oynanıyorsa biz o kumarı bozarız! 22 yıldır kazananın ve kaybedenin değişmediği kirli bir çark varsa biz o çarka çomak sokarız!”

Ali Yerlikaya’ya teşekkür

İçişleri Bakanlığı’nın Emniyet Genel Müdürlüğü girişindeki saldırıya değinen Akşener, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya teşekkür etti.

Akşener, şöyle konuştu:

“Uzunca bir süredir alışılagelenin aksine süreci ciddiyet ve şeffaflıkla yürüten İçişleri Bakanı Sayın Ali Yerlikaya’ya da milletimiz adına teşekkür ediyorum. Gerek bu süreçte gerekse de son dönemde Emniyet Teşkilatımızın suç örgütlerine karşı yürütmüş olduğu başarılı operasyonlar Sayın Bakan’ın kararlı bir duruş sergilediğini gösteriyor.”

“Sıradaki kim? Hakan Fidan mı?”

Ancak AKP’deki bazı odakların bu duruştan memnun olmadığını söyleyen Akşener, “Çünkü bu odakların bu devletin bu Cumhuriyetin yetiştirdiği liyakatli insanlarla problemi olduğunu çok iyi biliyoruz. Onların önünü açmak yerine yolunu kesmek istediklerini de biliyoruz. Nitekim geçtiğimiz günlerde benzer bir durumun Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Mehmet Şimşek için de geçerli olduğunu söylemiştim. Dolayısıyla buradan sormak istiyorum: Artık kendi kendini tüketen bir cadı kazanına dönüşen Ak Parti bünyesinde dün Sayın Mehmet Şimşek’i, bugün Sayın Ali Yerlikaya’yı hedef alanlar; acaba yarın kime odaklanacak? Sıradaki şanslı yarışmacı acaba kim olacak? Yoksa Dışişleri Bakanı Sayın Hakan Fidan mı?” diye konuştu. (Kısa Dalga)

Politika