Akşener: Saraçhane'ye gitmem siyasi nezakete uymuyormuş, böyle bir ahmaklık görmedim’

Akşener: Saraçhane'ye gitmem siyasi nezakete uymuyormuş, böyle bir ahmaklık görmedim’
İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, İBB Başkanı İmamoğlu’nun mahkûm olduğu “ahmak davası”nda verilen ceza nedeniyle verdiği desteğin “siyasi nezaketsizlik” olarak nitelendirilmesine, “ben böyle ahmaklık görmedim” sözleriyle yanıt verdi. Akşener kararı, “Seçime giderken İstanbul’a çökme kararı” olarak nitelendirdi. Akşener, Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı adaylığı için de "Bilmiyorum. Bu talep gelsin, görelim” yanıtını verdi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’na, “Yüksek Seçim Kurulu üyelerine ahmak” dediği iddiasıyla verilen hapis cezası sonrasında İmamoğlu’na verdiği desteğin “siyasi nezaketsizlik” olarak nitelendirilmesine, “ben böyle ahmaklık görmedim” sözleriyle yanıt verdi. Akşener, kararı, “Seçime giderken İstanbul’a çökme kararı” olarak tanımladı. Akşener, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı adaylığı için de "Bilmiyorum. Bu talep gelsin, görelim” yanıtını verdi.

Fox TV’de İlker Karagözlü’nün sunduğu Çalar Saat programına katılan İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın “Cezayı bayram havası ile çak yaparak kutlayanları mı ararsınız” sözlerinin hatırlatılması üzerine şunları söyledi:

“Millet iradesine ‘çak’ yapıldı aslında. Biz birbirimize ‘çak’ yapmadık. Sayın Erdoğan da hapishaneye giderken ‘çak’ yapmamıştı, o zamanın vesayetçileri millet iradesine çak yapmıştı ama o çakı suratımıza tokat olarak atmıştı. Şimdi de dünün mağduru bugünün vesayetçisi gene millet iradesine gene Saraçhane'de yine suratımıza tokat attı. Dolayısıyla millet iradesine uzatılan her eli o millet iradesi sandıkta kırar. Ben Sayın Erdoğan’ı her şeye rağmen akıllı bulmuşumdur. Şimdi ‘çak yaptılar’ı söylüyorsa çok vahim. Türkiye’den kopmuştu dünyadan da kopmuş. Yahu arkadaş siz 1998’i hatırlasana. O kararın verildiğinde ne halde olduğunu hatırlasana. Biraz empati yapsana. Orada çak mak olmaz orada teselli olur, orada moral düşüklüğünü ayağa kaldırmak olur. Benim sayın İmamoğlu ve Dilek İmamoğlu’na yerinden kalkıp sarılma nedenim budur… Türkiye’de bir yargı problemi var. Ekrem İmamoğlu hakkındaki karar Sayın Erdoğan’ın kararı. Seçime giderken İstanbul’a çökme kararı.”

“Ben böyle bir ahmaklık görmedim”

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, karardan sonra İstanbul Saraçhane’de düzenlenen mitingde İmamoğlu’nun yanında yer alması sürecini de şöyle aktardı:

“Biz sayın Davutoğlu ile saat 11.00’da görüştük. Ben Sayın Kılıçdaroğlu’nu aradım. Ben aradığımda telefonu kapalıydı. Ben Almanya meselesini unuttum. Sonra öğrendim ki o sırada programdaymış. Birlikte güç almak için sayın Gültekin Uysal’ı aradım. İzin almak için aramadım, öyle bir durumunuz yok. Bu belediye başkanları 2 partinin oylarıyla seçildi. Bu arkadaşlarımızın iyi yaptığı işlerden biz mesulüz, kötü yapılanlardan da. Bizim izin almak gibi bir durumuz yok. O sırada büyük saygısızlıklarla kaşılaştık. Sayın Uysal ağır grip geçiriyormuş. Temel Beye ulaşamadık, kendisi hastanedeymiş. Kendi seçtiğimiz belediye başkanı için niye izin alayım. Bir kalabalık güç gösterisi yapalım diye aradım.”

Akşener, bu miting nedeniyle kendisine yöneltilen “siyasi nezaketsizlik” eleştirilerine de İmamoğlu davasının konusu olan “ahmak” sözüyle yanıt verdi. Akşener şöyle konuştu:

“Bir kesim de siyasi nezakete uymuyor dedi. Sonra siyasi terbiyesizliğe döndü. Demek ki Sayın İmamoğlu’nu orada yalnız bırakmak siyasi terbiyeymiş. Ben böyle bir ahmaklık görmedim. AK Parti’nin Meral Akşener’in bilgisi var trollüğü üzerinden yürümeye çalıştılar. Ben de o otobüste bekledim. Demek ki keşke o otobüsün üzerinde yapayalnız konuşaydı.”

Kılıçdaroğlu’nun adaylığını getirmesi: “Bilmiyorum, görelim”

Akşener, "Kılıçdaroğlu adaylığını getirirse tutumunuz nasıl olur?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Bilmiyorum. Bu talep gelsin, görelim. Partimle görüşürüm. Aday olmayı istemek herkesin hakkıdır."

Meral Akşener, CHP’nin iç işlerine karıştığı şeklinde değerlendirilen sözleriyle ilgili açıklama yaparken de şu ifadeleri kullandı:

“Normalde sayın Kılıçdaroğlu’nun söylediği söz oraya gitmekle alakalı değil. Oraya giden söz genellikle kurmaylardan geldi. Bu beni ve arkadaşlarımı incitse bile kenara koyduk. Sayın Kılıçdaroğlu’nun gazetecilerle yaptığı toplantıda sorulan soru aslında sayın Kılıçdaorğlu’na söylediğim ve kamuoyu ile paylaştığım bir söz. Sayın Kılıçdaroğlu da içişlerine karışmakla ilgili bir söz söyledi. Burada içişlerine karışmak yok. 6’lı masa toplandı ve Cumhurbaşkanı adaylığı liderlere bırakıldı. Sayın Kılıçdaroğlu’na şunu görevden alın şuraya koyun dersem bu içişlere karışmak olur. Aday tespiti konusunda herkes hür ve bağımsız.” (Kısa Dalga)

Politika