Akşener, seçime tek gireceklerini yineledi: 'Psikolojik bir harple karşı karşıyayız'

Akşener, seçime tek gireceklerini yineledi: 'Psikolojik bir harple karşı karşıyayız'
İYİ Parti lideri Meral Akşener, seçime tek başlarına gireceklerini vurgularken "Belli grupların böyle bir hakkımızın olmasını kabul etmediğini görüyoruz. Böyle bir psikolojik bir harple karşı karşıyayız" diye konuştu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin belediye başkan adayını açıklamak için gittiği Kırıkkale'de açıklamalarda bulundu.

Kırıkkale Belediye Başkanı adayının Yavuz Kuzucu olduğunu açıklayan Akşener, yerel seçimlere parti olarak tek katılacaklarının altını çizdi Akşener, "Belli grupların böyle bir hakkımızın olmasını kabul etmediğini görüyoruz. Böyle bir psikolojik bir harple karşı karşıyayız" sözlerini sarf ederken "Bu adımlar bizim hakkımızdır, hukukumuzdur. Belli grupların böyle bir hakkımızın olmasını ilginç bir şekilde kabul etmediğini görüyoruz. İYİ Parti olarak böyle bir psikolojik bir harple karşı karşıyayız. Ama çok ilginç; tam tersine bizi kavileştiriyor. Çünkü biz ülkemize faydalı olmak üzere kurulmuş ve iki yumruk arasında sıkıştırılmış oculuk buculuk sisteminden Türkiye'yi çıkarmak üzere yola çıktık. Bugün de hür irademizle seçime girme kararımızın bir karşılığı olarak Sayın Yavuz Kuzucu'yu bugün itibarıyla Kırıkkale Belediye Başkanı olarak ilan edeceğiz" diye konuştu.

Akşener, "Hepimize çok uzun zaman olan 6 yılı doldurduk. Türkiye'de bazı şeyleri başardık, başaramadıklarımız da oldu" diyerek partisinin üzerindeki tartışmaları da değerlendirdi.

İYİ Parti lideri "Başaramadıklarımızın çok önde olduğu, başardıklarımızın unutulduğu bir dönemi yaşıyoruz. Hakaretlere ve iftiralara cevap verelim derken hikayemizi anlatmaktan geri durduğumuz için maalesef bizim nasıl bir siyasi parti olduğumuzu anlatamadık. Bizim aklınıza gelecek her yerde teşkilatlarımız var. Kaderini Türkiye'nin kaderine bağlayan insanların hikayesini bundan sonra anlatacağız. Birinci önceliğimiz bunu anlatmak olacak. Seçmenimize ulaşıp bunları anlattığımız zaman Yavuz da Ahmet de seçilecek" dedi

'Meclis Başkanı'na katılıyorum'

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Akşener, bir gazetecinin, Can Atalay hakkında Anayasa Mahkemesi kararının uygulanmamasıyla ilgili TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un, "TBMM kendi gündemine hakimdir, kendi gündemi içerisinde ve kendi öncelikleri içerisinde bu konuda gereğini yapacaktır" ifadelerini hatırlatarak, "Sizce bunun gereği nedir?" sorusu üzerine şu yanıtı verdi:

"Numan Kurtulmuş'un gereğini yapma eylemi, o fezlekeyi Meclis'e göndermeme, Genel Kurul'a göndermeme ise katılıyorum. Kendisine yüzde 100 katıldığım yer, herhangi bir kurumun kalkıp Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sopa göstermesi, parmak sallaması; kabul edilebilir bir şey değildir. Çünkü milletvekillerini siz seçiyorsunuz; seçmen seçiyor, milletimiz seçiyor. TBMM milletin iradesinin ve demokrasinin var olduğu bir yerdir. Ona uygun davranmak herkesin görevidir. Eğer 'Ben talimatla iş yapmam, onun için de göndermiyorum' diyorsa öyle bir hakkı var çünkü, ona da katılıyorum."

'AYM kararını uygulamamak darbedir'

Akşener, Anayasa Mahkemesi ile Yargıtay arasındaki tartışmalara ilişkin de, "Anayasa Mahkemesi'nin kararını beğenmeyebiliriz, paylaşmayabiliriz, doğru bulmayabiliriz ama uygulanmaması mümkün değil. Anayasadaki bazı hükümlerini beğenmeyebilirsiniz. Geçen de onu söyledim ama çarptırıldı. Beğenmediğiniz maddeleri değiştirinceye kadar uymak zorundasınız. Aksi takdirde anayasayı askıya almış olursunuz ki bunun adı da kim yaparsa yapsın darbedir. Söylemeye çalıştığım o. İşte anayasa, hukuk bu. Kurumlar arasında 'Ben seni beğenmiyorum, mahkemeye veriyorum, suç duyurusunda bulunuyorum', böyle bir şey mümkün değil. Bu bir ciddiyetsizliktir" ifadelerini kullandı.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına değinen Akşener, "Türkiye'nin uluslararası sisteme ağırlık koyması gerekiyor. Ve garantör ülke olma konusunda en şanslı ülke biziz. Uluslararası sistemde Netanyahu'yu savaş suçlusu ilan ettirin ve o adamı İsrail'in başından İsraillilere defettirin. Bu mümkün. Filistin’dekilere de insani yardım yapın, insanları oradan dünyanın her yerine dağıtmayın. Yoksa orası elden gider" diye konuştu. (DHA)

Gündem