Akşener: Suriye’de Esad ile görüşmek en öncelikli meselemiz olmalı

Akşener: Suriye’de Esad ile görüşmek en öncelikli meselemiz olmalı
Eski İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Kayseri’de yaşanan çocuk istismarına ilişkin "Dün akşamdan beri Kayseri’de haklı ama öfkeli bir toplumsal tepkiye şahit oluyoruz" dedi.

Kısa Dalga - Eski İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Suriye’de behemehâl, derhâl Esad ile görüşmek en öncelikli meselemiz olmalıdır" ifadelerini kullandı.

Akşener, Kayseri’de yaşanan çocuk istismarına ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

"Suriyeli sığınmacıların ülkemizde uzun bir zamandır sebep olduğu problemlerin görmezden gelinmesi sonucunda dün akşamdan beri Kayseri’de haklı ama öfkeli bir toplumsal tepkiye şahit oluyoruz" diyen Akşener, şunları kaydetti:

"Bugün Azez’de yaşanan çirkin görüntülerle birlikte olayın, Türkiye’nin egemenliğini vesayet altına alma riski taşıyan daha büyük bir tehdide dönüşümünü izliyoruz.

Dolayısıyla, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin artık bu konuya daha fazla kayıtsız ve sessiz kalması mümkün değildir.

Yıllardır dile getirdiğim gibi bu sorunu kökünden çözmek için; Suriye’de behemehâl, derhâl Esad ile görüşmek en öncelikli meselemiz olmalıdır.

Türk milletinin geleceğini, Türk devletinin egemenliğini tehdit etme riski taşıyan bu konuyla bir gün daha kaybetme lüksümüz yoktur.

Bayrağımıza, namusumuza, canımıza ve değerlerimize uzanan eller için gereğini yapmak devleti yönetenlerin boynunun borcudur." (Haber Merkezi)

Politika