Akşener: "Temel Bey ile ben Kandil’le kağıt imzalamadım mı?"

Akşener: "Temel Bey ile ben Kandil’le kağıt imzalamadım mı?"
Çankaya Belediyesi Temel Atma ve Toplu Açılış Töreni'nde biraraya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti lideri Meral Akşener gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti lideri Meral Akşener, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş ile birlikte Çankaya Belediyesi Temel Atma ve Toplu Açılış Töreni'ne katıldı.

Seçim öncesi 'Ankara'da faturaları PKK'lılar dağıtacak', 'Kandil ile anlaşma yaptılar' propagandasına ilişkin konuşan Akşener, "Ben ve Temel abi Kandil ile anlaşma imzaladık; ya" tepkisini gösterdi.

"MANSUR BAŞKAN SEN SAATLERİ PKK'LILARA OKUTMUYOR MUSUN?" 

Akşener şunları söyledi: "Belediyecilik anlayışını o kadar raydan çıkardılar ki… Aslında yaptığınız iş göreviniz ama ortaya koyduğunuz tavır bu ülkenin çocuklarına bir umut. Onun için ben her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Evet çalıp-çırpmayınca, kupon araziler olmayınca böyle güzel işler ortaya çıkıyormuş. Bunlar iş bilmez dediler, yardımlar durur dediler. Yahu Mansur Başkan sen saatleri PKK’lılara okutmuyor musun tüh… Temel Bey ile ben Kandil’le kağıt imzalamadım mı? İçişleri Bakanı söylemişti ama herhangi bir soruşturma yok… Sizlerin yaptığı hizmetlerle bu arkadaşlar gittiği zaman hırsızlık, israf son bulacak ve hizmet öne geçecek. Sağ olasınız var olasınız."

"TÜRKAN SAYLAN'I YAKINDAN TANIRIM"

Akşener Merkezin isminin Türkan Saylan olmasına ilişkin de "Ben Türkan Saylan Hoca’nın ismini gördüm. Size teşekkür ederim. Kendisini yakından tanırım. Kocaeli Üniversitesine konuşma yapmak için davet etmiş eşimle birlikte evinden alıp geri evine götürmüştük. O ara uzun uzun sohbet ettik, Allah rahmet etsin. Lepra hastalığını o gündeme getirmişti. Felç geçirmiş yüzüstü yatmıştı. O haliyle örgü örerek hastalara vermişti. Anadolu’yu karış karış gezmişti." dedi. 

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, “Merkez Bankası’nın paraları nereye gitti' diye sorulur mu?” Bunlar maalesef sorma hakkını kendilerinde görebiliyorlar" ifadelerini eleştirerek Erdoğan'ın yakında mafyadan 10 bin dolar alan siyasetçinin de sorulmamasını isteyeceğini belirtti. 

Kılıçdaroğlu şunları ifade etti: "Demokrasi aynı zamanda siyasetçinin halka hesap vermesi demektir. Dün bir televizyon programına katılmış beyefendi. Allah aşkına akıl var akıl. Hiç mi düşünme yok? 128 milyar dolar nerede? Bu soru sorulur mu diyor. Peki ne soracağız, ya ne diyeceğiz şimdi? Soru sormanın ne kadar değerli olduğunun farkında değil... Yakında mafyadan 10 bin dolar alan siyasetçinin de sorulmamasını isteyecek."

"TEMEL AMAÇ TÜRKİYE'YE HUZURU GETİRMEK"

"Temel amaç Türkiye'ye huzuru getirmek" diyen Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: "Belediye başkanı arkadaşlar... Size oy versin vermesin herkese eşit davranın. Harcadığınız her kuruşun size ait olmadığını vatandaşın olduğunu ve her kuruşun hesabını vermenin onurunu yaşayın dedik ve arkadaşlarımız buna uyuyorlar. Baskılardan asla şikayet etmeyin. Arkadaşlarımız bütün baskılara bütün engellemelere rağmen görevlerini yapıyorlar. Umarım Millet İttifakı, millet iktidarı olarak gerçekleşir. Türkiye'nin var olan sorunlarını çözeceğiz. Bunun için kararlıyız."



Gündem