Akşener: Türkiye’nin 13’üncü Cumhurbaşkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu olacak

Akşener: Türkiye’nin 13’üncü Cumhurbaşkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu olacak
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki; yanında dimdik duran Cumhurbaşkanı Yardımcıları Sayın İmamoğlu ve Sayın Yavaş ile birlikte Türkiye’nin 13’üncü Cumhurbaşkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu olacaktır" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında konuştu.

Akşener, Millet İttifakı’nda yaşanan çatlağın, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın cumhurbaşkanı yardımcısı formülüyle düzeltilmesine değinerek, “İYİ Parti gururla sunar: Bu yol kazanmanın yoludur. Bugün, ittifakımız daha güçlü, kardeşliğimiz daha sağlamdır. Ve hiç kimsenin şüphesi olmasın ki; yanında dimdik duran Cumhurbaşkanı Yardımcıları Sayın İmamoğlu ve Sayın Yavaş ile birlikte Türkiye’nin 13’üncü Cumhurbaşkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu olacaktır" dedi.

14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle hekimlerin yaşadığı sorunlara dikkat çekerek konuşmasına başlayan Akşener'in gündeminde suikast sonucu öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş cinayeti de vardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenen Akşener, şöyle konuştu:

“Bak Sayın Erdoğan; hani, göz göre göre yaptığın, her hatanda, her beceriksizliğinde, her iş bilmezliğinde çıkıp çıkıp milletimizden helallik istiyorsun ya… İşte sana fırsat. İki güzel çocuğun, bir acılı annenin ve yüreği yaralı bir milletin helalliğini alma fırsatı… Hadi bakalım Sayın Erdoğan. Ayşe Ateş kızımıza söz veren sen değil miydin? ‘Ben bu işin peşine düşeceğim’ diyen, sen değil miydin? Sözünden dönmek mertliğe sığar mı? Ama o sözleri tutamazsın. Çünkü her şey ortada. Gün ortasında, başkentin göbeğinde işlenen bu cinayetin üstünden tam 3 buçuk ay geçti. Adalet hâlâ yerini bulmadı. Cinayetin failleri yakalandı. Ama emri verenler serbest kaldı.

“Arkandan dönen dümenler karşısında bu kadar kifayetsiz kalma”

“Sayın Erdoğan; arkandan dönen dümenler karşısında bu kadar kifayetsiz olma! Adaleti gölgeleyenlere karşısında, bu kadar basiretsiz olma! Mafyalar, simsarlar, uyuşturucu kaçakçıları karşısında bu kadar aciz olma! Sen bu memleketin Cumhurbaşkanısın. Korkma! Bu cinayetin, asıl sorumluları, planlayıcıları kim, açıkla. Eğer ki, bu milletten gerçekten de helallik almak istiyorsan, bu kanı yerde bırakma. Ben, adalet yerini bulana kadar her konuşmamda sana bu çağrıyı yapacağım. And olsun, şart olsun ki; Sinan Ateş’i unutmayacağız, unutturmayacağız.”

AKP’nin HÜDA PAR ve Yeniden Refah Partisi ile yürüttüğü ittifak görüşmelerine değinen Akşener, “Biliyorsunuz; bekâmızın, sözüm ona, yılmaz savunucusu olan Cumhur İttifakı’na yeni üyeler katılıyor. Ne diyelim, hayırlı uğurlu olsun. Bu yeni birliktelikler sonrasında, Sayın Erdoğan ve Genişletilmiş Cumhur İttifakı’nın seçim beyannamesine de artık bazı yeni başlıkların dahil olduğunu düşünebiliriz. Mesela; Türkiye’nin Şeyh Said isyanları nedeniyle özür dilemesi, tazminat ödemesi var. Özerklik ve federasyon var. Anayasa’nın ilk 4 maddesinin değiştirilebileceği var. Andımızı zaten kaldırmışlardı ama mesela artık ‘Ne mutlu Türküm diyene’ yazılarının silinmesi de var” ifadelerini kullandı.

Bu beyannamede ayrıca kadınlara zulüm olduğunu söyleyen Akşener, “Kadına yönelik şiddetin önünün açılması var” dedi.

“Artık kaçış yok, o sene bu sene”

Akşener, Cumhur İttifakı’na “Giderayak istediğiniz kadar yalpalayın. İstediğiniz kadar saçmalayın. İstediğiniz örgütü, devleti, oluşumu ittifakınıza katın. Korkunun ecele faydası yok. 2 ay sonra tıpış tıpış gidecek, toptan emekli olacaksınız. 14 Mayıs’ta milletin kararıyla mağlup olacaksınız. Artık kaçış yok. O sene, bu sene” diye konuştu.

“İktidarın anlattığı masallar fos çıktı”

Deprem felaketinin üzerinden 37 gün geçtiğini hatırlatan Akşener, dayanışmaya dikkat çekerek, “Milletimiz bu 37 gün içerisinde dar gününde yanına kimlerin koştuğunu gayet açık ve net olarak gördü. Uzattığı eli kimin tutuğunu gördü” dedi.

Akşener, ekledi: “İktidarın anlattığı masalların nasıl fos çıktığını da gördü. Bay kriz ve arkadaşları, millet vicdanında bir kez daha mahkûm oldu.”

Yavaş ve İmamoğlu’na teşekkür

Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu ile birlikte geçen hafta deprem bölgesinde olduğunu söyleyen İYİ Parti lideri Akşener, “Sadece iki büyükşehrimizin belediye başkanları olarak değil müstakbel Cumhurbaşkanı Yardımcılarımız olarak; Sayın Mansur Yavaş’a ve Sayın Ekrem İmamoğlu’na teşekkür etmek istiyorum. Onlar sınırlı kaynaklarına rağmen bir afet organizasyonun nasıl yapılacağını tüm Türkiye’ye gösterdiler. Önlerine çıkan tüm engellere rağmen liyakatle çalışmanın ne demek olduğunu, devlet ciddiyetiyle çalışmanın ne demek olduğunu cümle aleme gösterdiler. İşlerini zorlaştırmaya adeta ant içen bir iktidara rağmen depremin yaralarını sarmak için var güçleriyle çalıştılar, çalışmaya da devam ediyorlar” dedi.

“Felaketi seçim kampanyasına çevirmenin peşine düşmüşler”

Deprem bölgesinde görüştüğü vatandaşların yaşadığı sıkıntıları anlatan Akşener, şöyle devam etti:

“Ne var ki bay kriz ve arkadaşları bu sesleri duymak yerine bizzat neden oldukları bu büyük felaketi seçim kampanyasına çevirmenin peşine düşmüş durumdalar. Artık bıkıp usandığımız ucube siyaset algoritmaları ile belediyeleri ayrıştırıyor, hizmet etmek isteyene zorluk çıkarıyorlar. ‘Burada bizim borumuz öter’ diyorlar. Yaralarımıza merhem olmaktansa, yaranın sebebi olan şirketlere alelacele ihaleler açıyorlar.

“Bırakın istifayı gün geçtikçe arsızlaşıyorlar”

Biz ise her gün iflas etmiş bir sistemin, felç olmuş bir bürokrasinin ve artık işlevini tamamen yitirmiş bir iktidarın ürettiği yeni sorunlarla boğuşuyoruz. Çünkü hiç kimse sorumluluk almıyor. İlk gün söylediğimi bir kez daha tekrar edeceğim: ‘Eğer bu iktidarda, gerçekten zerre merhamet, ciddiyet ve sorumluluk bilinci olsaydı, şimdiye kadar birçok istifa olurdu.’ Ama bunlar, bırakın istifa etmeyi gün geçtikçe daha da arsızlaşıyor. Milletin parasıyla, millete çadır satan Kızılay Başkanı bile insan içine çıkmaktan utanacağı yerde sımsıkı tutunduğu koltuğunda oturup ‘Atatürk’ün emri ile İsmet Paşa’nın onayı ile yapılan, çadır satışları var’ diyor… Şu yüzsüzlüğe bir bakar mısınız? Bir yandan Atatürk’ümüze ve İsmet Paşa’ya sövüp diğer yandan da ayakları taşa takılsa yine onlara sığınan şu iki yüzlülüğe bir bakar mısınız? ‘Biz bu işi batırdık, yapamadık. Şehirlerimizi önce mezara, sonra da, çaresizlik enkazına çevirdik. Özür diliyoruz. Hukuk önünde, hesap vermeye hazırız’ demeleri gereken yerde; utanmadan, sıkılmadan, beceriksizliklerine, iş bilmezliklerine ve arsızlıklarına kılıf arıyorlar. Yazıklar olsun.”

“Madem hatanız yok neden Erdoğan helallik peşinde”

İktidar mensuplarına “Allah aşkına, neden aranızdan tek bir kişi bile istifa etmiyor?” diye seslenen Akşener, “Bu yıkımın, beceriksizliğin ve ciddiyetsizliğin tek bir sorumlusu yok mu? Aranızdan tek bir kişi bile bu tavrı gösterecek haysiyete sahip değil mi? Madem her biriniz işinizi bu kadar kusursuz yaptınız o zaman ülkemizde işler neden böylesine kötü bir halde? Madem hiçbir hatanız yok o zaman neden Sayın Erdoğan hâlâ helallik isteme peşinde?” dedi.

Akşener, şu ifadeleri kullandı: “Bu iktidar; milletimizi kamplaştırarak, kutuplaştırarak, düşmanlaştırarak, ortak zeminimizi parçalamaya çalıştı. Bu iktidar; sorumsuz söylemleriyle, akıldan yoksun politikalarıyla, keyfi kararlarıyla milletimizin birliğini, beraberliğini, kardeşlik ruhunu bozmaya çalıştı. Ve maalesef bu iktidar, yıllardır; milletimizin bölünmesinden, mahallelerimizin ayrılmasından, devletimizin partileşmesinden, millî ve manevi değerlerimizin ucuzlatılmasından beslendi. Artık yeter. Biz, buna müsaade etmeyeceğiz. Çünkü İYİ Parti; milletimizi, bütün renkleriyle, farklılıklarıyla, huzur içerisinde yaşatacak, bir siyasi merkezdir.”

“İYİ Parti gururla sunar”

İYİ Parti lideri, Millet İttifakı’nda yaşanan çatlağın, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın cumhurbaşkanı yardımcısı formülüyle düzeltilmesine de değindi.

Akşener, şöyle konuştu:

“Biz dün neredeysek, bugün de oradayız. İnatla ve ısrarla, bugün de biz, hala buradayız. Yılmadan, yıkılmadan, dimdik ayaktayız. Biz, milletin sesi olacağımıza söz verdik. Biz, millet iradesinin temsilcisi olacağımıza söz verdik. Biz, aziz milletimize bu seçimi mutlaka kazanacağımıza söz verdik. Yılmadık, direndik. Doğru bildiklerimizi söylemeye devam ettik. Tartıştık, kavga ettik. Sözümüzden dönmedik. Nitekim; 6 Mart’ta da milletimizin önüne bir çözüm yolu koyduk. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyenleri de Sayın Mansur Yavaş’ı destekleyenleri de Sayın Ekrem İmamoğlu’nu destekleyenleri de ortak bir yol haritasında birleştirdik. Milletin iradesinin, 'milletin ittifakında' tecelli etmesini sağladık. Bu yol, birliğin yoludur. Bu yol, istikbalin yoludur. Bu yol, milletin yoludur. Ve İYİ Parti gururla sunar: Bu yol kazanmanın yoludur. Bugün, ittifakımız daha güçlü, kardeşliğimiz daha sağlamdır. Ve hiç kimsenin şüphesi olmasın ki; yanında dimdik duran Cumhurbaşkanı Yardımcıları Sayın İmamoğlu ve Sayın Yavaş ile birlikte Türkiye’nin 13’üncü Cumhurbaşkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu olacaktır." (Kısa Dalga)

Politika