Akşener'den Aydın’a: AKP ile iş ortaklıkları ve usulsüz işler yaptı

Akşener'den Aydın’a: AKP ile iş ortaklıkları ve usulsüz işler yaptı
Meral Akşener, Koray Aydın’ın AKP ile iş ortaklıkları, CHP’li ve AKP’li belediyeler üzerinden usul dışı işler yaptığını belirtti.

Kısa Dalga - Eski İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İYİ Parti'den istifa eden Koray Aydın’a 50 bin TL’lik manevi tazminat davası açtı.

Erdem Atay, Veryansın TV'de yayımlanan yazısında, dilekçede yer alan ithamları aktardı. Akşener'in, Koray Aydın’ın açıklamalarından "Saray’a yanaşma veya iktidarla anlaşma" ve "Partinin yüzünü yere indirecek davranış" ifadelerine çok takıldığını belirten Atay, dilekçede yer alan ifadeleri şöyle sıraladı:

"Koray Aydın, 2022 yılının Mart ayında Nene Hatun Caddesi No:53 Çankaya Ankara adresinde, (bu adres Cengiz Holding‘e aittir) toplumda ‘beş büyük müteahhit’ olarak bilinen iş adamları ile toplantı yapıp öğle yemeği yemiştir. Müvekkilimiz bu görüşmeyi ancak olay basına yansıdıktan sonra öğrenmiştir. Davalı Koray Aydın, yemek öncesinde müvekkilimize bilgi vermediği gibi, sonrasında da bu hususta herhangi bir bilgi vermemiştir.

Müvekkilimizin partililerin utanç duyacağı bir şey yapması için; mesela, girmiş olduğu seçimlerin masraflarını başkalarına ya da kendisinden alt sırada gelenlere yüklemesi gerekirdi. Ama müvekkilimiz politikaya başladığı günden beri girmiş olduğu tüm seçim masraflarını hiç kimseye yüklemeden kendi imkânları ile bizzat karşılamıştır.

İYİ Partililerin, partili oldukları için hicap duymaları için; mesela müvekkilimizin oğlunun AK Parti Antalya İl Başkan Yardımcısı ile birlikte TOKİ’den arazi alarak SUN…’lı projeler yapması, bilindik firmalarla yatırım ortaklıkları kurması, Ak Partili ve CHP’li belediyeler üzerinden bir kısım usul dışı işler yapması gerekirdi. Ama müvekkilimizin ne kendisi ne oğlu ne de eşi bu tür işlerin içerisinde hiçbir zaman olmamıştır.

meral-aksener-koray-aydin.jpg

meral-aksener-koray-aydin.jpg

"Suç örgütü liderinin yakın arkadaşının Parti yönetiminde yer almasını sağladı"

Mesela müvekkilimiz görev yaptığı hiçbir dönemde suç örgütleri ile irtibat ve iltisak içerisinde olmamıştır. Bir suç örgütü liderinin yakın arkadaşının Parti yönetiminde yer almasını sağlamamıştır.

Mesela müvekkilimizin kendisi veya aile fertleri Ankara’nın gece kulüplerinin bilinen isimleri de değildir. Suç örgütleri ile grift ilişki içindeki bu mekânlara hiçbir zaman gitmeyen müvekkilimizin aile fertleri, dolayısıyla bu konuda da partililerin yüzlerini yere eğdirmemiştir.

Partililerin yüzünü yere indirecek olan bir davranış varsa o da daha parti kurulurken, aile fertlerinin partiye alınan mobilyalar için komisyon istemesidir. Ancak bu istek de yine müvekkilimiz veya aile fertlerinin göstermiş olduğu bir davranış değildir. Bu türlü bir istek içerisinde olmayı da müvekkilimiz hiçbir partiliye hiçbir zaman hiç yakıştırmamıştır.

Mesela Ayhan Bora Kaplan‘ın bir arkadaşının aracını 1,5 yıl boyunca kullanmak müvekkilimiz için partililerin yüzünü yere indiren bir davranıştır. Ancak müvekkilimiz herhangi bir İYİ Partili’nin bu türlü davranacağına da hiçbir zaman inanmamıştır." (Haber Merkezi)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Politika