Akşener’den Erdoğan’a “Mısır” sorusu: "Rabia yapmayacaksınız, 3 parmak mı göstereceksiniz?"

Akşener’den Erdoğan’a “Mısır” sorusu: "Rabia yapmayacaksınız, 3 parmak mı göstereceksiniz?"
Meral Akşener, Mısır’la diplomatik girişimlere “Üst seviyenin bir tık altında sürecek” diyen Erdoğan için “Bunun tercümesi kendimi kurtarmak için Sisi’yle görüşmem lazım, bunu nasıl yapacağım demektir” yorumunu yaptı.




İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Mısır’la diplomatik ilişkilere ilişkin “Mısır’la ilişkilerimiz en üst düzeyin bir tık altında devam ediyor” diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a “Bir tık ne demek? Rabia yapmayacaksınız, 3 parmak mı göstereceksiniz?” diye sordu.

“Dışişleri nasıl tercüme edecek?”

Akşener, partisinin Meclis grup toplantısında Erdoğan’ı şu sözlerle eleştirdi:

“Devlet yönetmek ciddiyet, akıl, sağduyu ister. Milletinin çıkarlarını gözeten bir irade ister. Uluslararası ilişkilerde atılacak her adım ince hesaplar, isabetli kararlar ister. O nedenle koca Türkiye Cumhuriyeti’ni paşa gönlüne göre yöneten anlayışın adım atabilmesi bile mümkün değildir. Mısır konusunda bazı açıklama ve girişimler var. Geçen cuma da Erdoğan, cuma sonrası gıybeti seansında konuştu. 'Bir tık altında sürecek' dedi. Dışişleri mensupları nasıl tercüme edecekler işleri zor. Şu devlet insanı ağırlığına bakar mısınız? ‘Şahsım diplomasisi’nden ‘tık’ diplomasisine terfi ettik. Bu ‘Oylarım düşüyor, dış politikada zor durumdayım, kendimi kurtarmak için Sisi’yle görüşmem lazım, bunu nasıl yapacağım’ demektir, tercümesi budur. Devlet akılla, planlamayla yönetilir

Gün gelir Erdoğan’ın iktidarının devamı Mısır’la, İsrail’le el sıkışmayı gerektirir, o zaman ne Rabia Meydanı, Gazze, Mavi Marmara Erdoğan için önemli değildir. Gün gelir sayın Erdoğan’ın iktidarının devamı PKK ile masaya oturmayı gerektirir. İşte o zaman ne şehitlerimiz ne memleket bütünlüğü sayın Erdoğan için önemli değildir. Sayın Erdoğan ve arkadaşlarının insanların değerlerine duydukları saygı işte bu kadardır. Olan kutuplaşan milletimize, ekonomimize olur.

“Erdoğan’ın ergen siniri”

Erdoğan’ın ergen siniri, dış politikayı iç siyasete malzeme eden çarpık stratejisi nedeniyle devletimizin güvenliği zayıflatıldı, çıkarları da kollanamadı. Sayın Erdoğan seçim kazandı, maalesef Türkiye kaybetti. 8 yıllık akılsızlığın ardından gelinen nokta işte budur. Bundan iki yıl önce İstanbul seçiminde vatandaşımıza, ‘Sisi’ye mi yoksa Mursi’ye mi oy vereceksiniz’ demişti.”

 

 

Gündem