Akşener'den Erdoğan'a Sinan Ateş soruları: Cevap vermeden o koltukta rahat oturamazsın!

Akşener'den Erdoğan'a Sinan Ateş soruları: Cevap vermeden o koltukta rahat oturamazsın!
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bugünkü grup toplantısında Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş'i bir kez daha gündeme getirdi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Meclis'teki grup toplantısı konuşmasında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a seslendi.

İYİ Parti lideri, sorularına yanıt ararken; Erdoğan'dan katilleri kimin sakladığını bulmasını istedi.

Akşener'in açıklamasından öne çıkanlar şöyle:

* 14 Mayıs’a kadar, her konuşmamda "Sayın Erdoğan’a, aynı soruyu soracağım” demiştim. Sayın Erdoğan; 38 yaşındaki genç bir akademisyene, eski Ülkü Ocakları genel başkanına, Ankara’nın göbeğinde kim suikast düzenledi? Banuçiçek'in ve Bengisu’nun babasına, Sinan Ateş’e, kim kıydı, katiller, nerede saklanıyor, saklanmalarına, kim izin veriyor, yargı sürecini, kimler baltalıyor? Bu sorulara cevap vermeden, o koltukta rahat oturamazsın!

'Katilleri kim saklıyor?'

* “Milletin adamıyım” diye böbürlenip; milletin canına kastedilirken, susamazsın! Bu millet sana, ne istediysen verdi. Sense gittin, ucube bir sistemi başımıza bela ettin.“ Ayağımda pranga var” dedin.“Tüm yetkiler benim olsun” dedin. “Tek söz sahibi ben olayım” dedin. Madem öyle; madem, prangalarından sıyrıldın; o zaman söyle bakalım: Sinan Ateş’in katilleri nerede? Madem öyle; madem, tek söz sahibi sensin; o zaman söyle bakalım: Katilleri kim saklıyor?

'Seçimini yap...'

* Artık senin üstüne düşen, bir seçim yapmaktır. Ya bu şehir eşkıyalarını, görmezden gelmeye devam edeceksin ya da, bu işin sonuna kadar gideceksin. Seçimini yap! Ya Sinan Ateş’in kanını yerde bırakacaksın ya da, hesabını soracaksın. Seçimini yap!

* Ya makamının hakkını verip, bu alçaklığın karşısında, dik duracaksın ya da katillerin, alçakların karşısında, boyun eğeceksin. Seçimini yap, Sayın Erdoğan! Ben bir anne olarak, bir babaanne olarak, 27 yıldır, aktif politika yapan, bir siyasetçi olarak, böyle alçak bir suikasta sessiz kalamam. Kalmayacağım! (Kısa Dalga)

Politika