Akşener'den Erdoğan'a ve İsveç'te yaşananlara sert sözler

Akşener'den Erdoğan'a ve İsveç'te yaşananlara sert sözler
İYİ Parti lideri Meral Akşener Şanlıurfa İl Kongresi'nde konuştu. Akşener Erdoğan'ın seçim açıklamalarına ve İsveç'te yaşananlara yönelik sert eleştiriler de bulundu.

İYİ Parti lideri Meral Akşener, partisinin Şanlıurfa İl Kongresi'nde konuşuyor.

Erdoğan'ın seçimler için 14 Mayıs'ı işaret etmesiyle ilgili Akşener, "Siyasi tarihini bilmeyen, bizi bilmeyen muhteremler övüne övüne bugün 73 yıl sonrasını kendiniz yaşatıyorsunuz. Biz onu değiştireceğiz. O yüzden diyoruz ki, mayıslar bizimdir, yaşasın hürriyet, kahrolsun istibdat" dedi.

Akşener'in açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"İnsan100 sayfa tarih okur be!"

"14 Mayıs’ta bir seçim ilanı yapıldı, sözel olarak yapıldı. Resmisi olur mu bilemem. Elindeki geniş imkanla bu kararlı alma imkanına sahip. Diyor ki 73 yıl sonra bu zihniyetten kurtulacağız. İnsan 100 sayfa tarih okur be. Yıl 1946… Demokrat Parti seçime girer, o seçim de açık oy gizli tasniftir. Buna rağmen Demokrat Parti Meclis’te grup kurar. Sonra 1947’de kongrelerinde bir karar alır. Bir Hürriyet misakı yayınlarlar. Derler ki Cumhurbaşkanı var olan partinin genel başkanı olamaz. Demokratik seçimlerde açık oy gizli tasnif olamaz. Ya bunu düzelteceksiniz ya da biz sine-i millete döneceğiz.

Celal Bayar ve İnönü bir araya gelirler. İkisi yakın arkadaştır. İnönü der ki Celal bey anayasa değişikliği şu anda çok zor. Der ki ben partinin tüzüğünü değiştireyim, Meclis’in iç tüzüğünü değiştirelim, sonra anayasayı değiştiririz. İnönü partiden ayrılır, sadece Cumhurbaşkanı olur; ilerleyen süreçte Demokrat Parti tek başına iktidar olur.

Biz bugün 1950’yi hatırlamıyoruz. Bugün 14 Mayıs’ta 1946’yı hatırlıyoruz. Siyasi tarihini bilmeyen, bizi bilmeyen muhteremler övüne övüne bugün 73 yıl sonrasını kendiniz yaşatıyorsunuz. Biz onu değiştireceğiz. O yüzden diyoruz ki, mayıslar bizimdir; yaşasın hürriyet kahrolsun istibdat."

Kuran'ın yakılmasına tepki gösterdi, AKP'ye çağrıda bulundu

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İsveç’te ırkçı politikacı Rasmus Paludan’ın Kuran yakma provokasyonuna tepki gösterdi. Akşener şunları söyledi:

"Dün İsveç’te büyükelçiliğin önünde bir gurup Vandal, şerefsiz, ahlaksız, kutsal kitabımız Kuran’ı Kerim’i yakmaya çalıştı. Bunun önlenmesi için Cumhurbaşkanlığı kabinesi çalışmak zorundadır. Kuran’ı Kerim’i orada yakmaya çalışmak ve İsveç hükümetinin buna izin vermesini en yüksek şekilde kınıyorum ve bunu yapanları ahlaksız ve şerefsiz ilan ediyorum. İsveç hükümetinin bu konuda gereğini yapması gerektiğini ve yapmaması durumunda gerekli cezayı alması gerektiğini düşünüyorum"

Akşener, bu konuda AKP’ye çağrıda bulunarak, “Şimdi iktidar partisine düşen, İsveç hükümetinin bu eylemin sonuçlarını ödemesini sağlamaktır” ifadelerini kullandı. (Kısa Dalga)

Gündem