Akşener'den Erdoğan'a yanıt: Kumar masasını dağıtmaya geliyoruz

Akşener'den Erdoğan'a yanıt: Kumar masasını dağıtmaya geliyoruz
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'den Erdoğan'a yanıt: "Biz o kumar masasını dağıtmaya, saray görünümlü kumarhanenizi de başınıza yıkmaya geliyoruz."

Meclis'teki grup toplantısında konuşan Akşener, İstanbul'daki İstiklal Caddesi'nde düzenlenen bombalı saldırı üzerinden iktidarı eleştirdi. İYİ Parti lideri, 'sınırların kevgire dönmesinin faturasının ödendiğini' belirtirken, 'Türkiye'nin gerçek bir içişleri bakanına ihtiyacı olduğunu' dile getirdi.

Erdoğan'a yanıt

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Temenni ederiz ki bunlar da bir dönüşüm yapmak suretiyle gerek bu masayı terk etmek gerekse milli ve yerli bir duruş sergilemek üzere konumunu yeniden gözden geçirir" sözlerine yanıt veren Akşener, "Bizden dahil olmamızı istedikleri masa dün de bir kumar masasıydı bugün de bir kumar masasıdır. Bizim bu masaya oturma niyetimiz yoktur. Biz o kumar masasını dağıtmaya, saray görünümlü kumarhanenizi de başınıza yıkmaya geliyoruz" ifadelerini kullandı.

Akşener'in açıklamasından satır başları şöyle:

'Devlet intikam almaz, gereğini yapar'

* 2022'de ne oldu? Kobani'de eğitim almış bir terörist Afrin'den çıkıp mülteci kılığında ülkemize geldi. 4 koca ay kaçak şekilde ülkemizde yaşadı. 6 canımızı şehit etti. İktidar da şehitlerimizin intikamını almak için, Pençe-Kilit harekatının başlatıldığını duyurdu. Yalnız iktidarın devlet yönetimiyle ilgili sorunu olduğundan atladığı bir şey var, devlet intikam almaz. Devlet, kadim geleneklerimizden nasibini alanlar bilir ki devletin intikam almasına gerek kalmaz. Çünkü devlet, milletine zarar vermeye niyetlenenler için daha onlar harekete geçmeden gereğini yapar.

'Sadece operasyonla önlenmez'

* Terör bugün 5 yaşındaki bir yavrumuzun hayatını karartıyorsa, 22 yaşındaki gencecik bir öğretmenimizi aramızdan alıyorsa, okullarımızın kapanmasına sebep oluyorsa iktidar çıkıp da terörle mücadelede bir başarıdan söz edemez. Hele ki TSK'nın gücünden kendine siyasi rant devşirmeye kalkamaz. TSK iktidarın içindeki bir grup vasıfsız makam israfının beceriksizlerini gizlemekle mükellef değildir. Eğer gerçekten terörle mücadele etmek istiyorsanız, bu meselenin sınırlarımızın güvenliğiyle, insan kaçakçılarıyla, kontrolsüz göç dalgasıyla doğrudan ilişkili olduğunu artık kabul edin. Oluşacak tehditleri sadece sınır ötesi operasyon yaparak önleyemeyiz.

'Tercihen birkaç makale okumuş...'

* Alameti farikası her fırsatta cıvık çıkışlar yapması değil, işini ciddiyetle, liyakatle yapması olan ve tercihen güvenlik konusunda birkaç makale okumuş, Türkiye Cumhuriyeti'ne yakışır gerçek bir İçişleri Bakanı gerekiyor. İktidar mensuplarının daha az ama daha net konuşmaları, popülist hareketlerden kaçınmaları ve mevzubahis terörle mücadele olduğunda kendilerini iç siyaset hesaplarının dışında konumlandırmaları gerekiyor. Eğer ki iktidar bu söylediklerimi uygulamazsa, mehmetçiğimizin sahada ortaya koyduğu başarıya zayıf bir iktidarın beceriksizliği yüzünden masada o başarıya gölge düşer. Bizim artık tek bir acıya tahammülümüz yok.

* Sınırlarımızı kevgire çeviren liyakatsızlığın faturasıyla yüzleşiyoruz. Sözüm ona yönettiği dış politikada yaşadığımız sıkıntılara rağmen ibretlik politikasızlığa şahit oluyoruz. Sayın Erdoğan, Sisi'yle hasret giderdi. Sayın Erdoğan'ı futbol aşkı pamuk gibi yapmış. Yakında Beşar Esad'la birlikte maça giderse şaşırmayın. (Kısa Dalga)

Politika