Akşener’den İstanbul Sözleşmesi tepkisi: “Erdoğan, bu gittiğin yol, yol değil”

Akşener’den İstanbul Sözleşmesi tepkisi: “Erdoğan, bu gittiğin yol, yol değil”
Meral Akşener, “Cumhurbaşkanı dahil hiç kimse, millet iradesinin, Anayasa’nın ve kanunların üzerinde değildir. Aldığın abuk sabuk kararlarla, hukuksuzluğu normalleştirmekten vazgeç” diye seslendi.





İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a İstanbul Sözleşmesi kararıyla ilgili tepki göstererek, “Bu yetki aşımı, milletimiz için hak gaspıdır. Mesela, mülkiyet hakkı da, aynı yöntemle gasp edilebilir. Mesela, memuriyetten doğan tüm haklar da, aynı yöntemle gasp edilebilir. Mesela, çalışanlarımızın tüm yasal hak ve güvenceleri de, aynı yöntemle gasp edilebilir. Bu gaspın bir kez önü açıldı mı, nerede duracağını kestirmek zordur. Erdoğan, bu gittiğin yol, yol değil” diye seslendi.

Akşener, partisinin Meclis grup toplantısında yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Bir Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle, kendisine ek yetkiler verilmiş ve Sayın Erdoğan, Millet iradesini hiçe sayan o kanunsuz yetkiyle, gece yarısı aklına esmiş ve İstanbul Sözleşmesi’ni feshetmiş… Bu yetki aşımı, milletimiz için hak gaspıdır. Mesela, mülkiyet hakkı da, aynı yöntemle gasp edilebilir. Mesela, memuriyetten doğan tüm haklar da, aynı yöntemle gasp edilebilir. Mesela, çalışanlarımızın tüm yasal hak ve güvenceleri de, aynı yöntemle gasp edilebilir. Bu gaspın bir kez önü açıldı mı, nerede duracağını kestirmek zordur. Yarın, ‘emekli maaşları artık ödenmeyecek.’ diye,  bir Cumhurbaşkanlığı kararının, çıkmayacağını bilemezsiniz. Yarın, ‘çiftçilere anayasal hakları olan, destekleme primini ödemeyeceğim’ diye, bir Cumhurbaşkanlığı kararının, verilmeyeceğini bilemezsiniz. Yarın, ‘Seçme ve seçilme hakkını iptal ediyorum’ diye, bir Cumhurbaşkanlığı kararına, uyanmayacağımız bilemezsiniz.

Sayın Erdoğan;  Bu gittiğin yol, yol değil. Böyle olmaz. Böyle devlet yönetilmez.

Cumhurbaşkanı dahil hiç kimse, Millet İradesi’nin, Anayasa’nın ve kanunların üzerinde değildir. Aldığın abuk sabuk kararlarla, hukuksuzluğu normalleştirmekten vazgeç.

Bugün, uluslararası sözleşmeyi hukuka aykırı bir şekilde, yetkini ve haddini aşarak iptal edip, yarın da aynı hukuksuzluğu, başka alanlarda kullanmayı hesaplıyorsan,  şimdiden söyleyeyim, ’“yanlış hesap, Bağdat’tan döner.’ Bugün, kendin için açtığın bu dolambaçlı yollar, yarın döner dolaşır karşına çıkar. Dünün vesayetçilerinin yaptıklarının ötesini, bugün çıkıp, sen kendin yaparsan, Yarın aynısıyla karşılaştığında, dün yanında dimdik duranları, o gün yanında bulamazsın. Bunu böyle bilesin.”

 

 

 

Gündem