Akşener'den 'Mansur Yavaş için imza topluyor' iddiasına yanıt

Akşener'den 'Mansur Yavaş için imza topluyor' iddiasına yanıt
İYİ Parti lideri Meral Akşener, Mansur Yavaş'ı aday yapmak için imza toplama kampanyası başlatacağına dair iddiaları yalanladı. Akşener, "Eylül linçi başladı. Daha önce de benzer şeyler olmuştu. Eylül ayı geldiğinde birileri İYİ Parti'yi linç etmek için harekete geçiyor" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, son günlerdeki HDP'ye bakanlık tartışması, Buğra Kavuncu ve Yavuz Ağıralioğlu'nun açıklamaları, Kılıçdaroğlu'nun HDP'ye bakanlık konusundaki sessizliği ile ilgili "Eylül ayı geldiğinde birileri İYİ Parti'yi linç etmek için harekete geçiyor. Kim yapıyor, nasıl yapıyor, neyi amaçlıyor anlamaya çalışıyoruz" dedi.

Akşener, Sözcü Gazetesi'nden Deniz Zeyrek'e yaptığı açıklamalarda, 'Mansur Yavaş'ı aday yapmak için imza toplama kampanyası' iddialarına “Yalan haber. Bakın yanlış bile demiyorum, yalan diyorum” diye yanıt verdi.


Akşener, son gelişmeleri izlediğine dikkat çekerek şunu söyledi:
“Eylül linçi başladı. Daha önce de benzer şeyler olmuştu. Eylül ayı geldiğinde birileri İYİ Parti'yi linç etmek için harekete geçiyor. Kim yapıyor, nasıl yapıyor, neyi amaçlıyor anlamaya çalışıyoruz.”


İmamoğlu ve Yavaş ziyaretleri hakkında da konuşan Akşener, “İBB'ye Ekrem Bey seçildikten sonra hiç gitmemiştim. Bu hafta bir açılışlarına katılacağım. Öncesinde makamda ziyaret etmek istedim. Aynı şekilde Ankara'da da açılışlar var ve öncesinde Mansur Bey'i ziyaret edeceğim” karşılığını verdi.

Politika