Akşener'den Soylu'ya 5 kuruşluk dava

Akşener'den Soylu'ya 5 kuruşluk dava
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu hakkında 5 kuruşluk tazminat davası açtı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında 5 kuruşluk dava açtı.

Akşener'in dava dilekçesinde "kişilik haklarına sürekli, ısrarlı ve kasten saldırı" sebebiyle Soylu'dan davacı olduğunu belirtti.

SOYLU'NUN AKŞENER'İ HEDEF ALAN AÇIKLAMALARI GEREKÇE GÖSTERİLDİ

İçişleri Bakanı Soylu’nun 13 Kasım tarihinde yaptığı, “PKK,HDP ve Meral Akşener’in patronu ABD” açıklaması ile farklı tarihlerde İYİ Parti liderini hedef alan açıklamaları manevi tazminat davasına gerekçe gösterildi.

“RESİMLERİNİ GÖSTERİRİM”

TBMM Plan Bütçe Komisyonu'nda konuşan İYİ Partili Yokuş, “Ülkeme sığınanlarla ekmeğimi paylaşırım ama ülkemi paylaşmam. Ülke uyuşturucu geçiş merkezi olmuş, cezaevlerindeki her 3 mahkumdan biri yani 100 bin kişi torbacı'' dedi. Yokuş'un bu sözleri üzerine muhalefet sıralarından Soylu için “Mafya babaları ile fotoğrafları var” sesleri yükselmişti.

Bunun üzerine Soylu ile İYİ Partili Naci Cinisli ve Yokuş arasında tartışma çıkmış, Soylu Yokuş'a “Sözünü uzatma… Senin Genel Başkanının resimlerinin ne olduğunu gösteririm” demişti. Cinsili de “Gösterin” deyince Soylu “Mafyayla irtibat kuran şerefsizdir. Senin Genel Başkanının resimlerinin ne olduğunu gösteririm” diyerek sözünü tekrarlamıştı.

"SENİN YANINDAKİLER NASIL?"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "altılı masayı terk et" çağrısı yaptığı İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'den "Kumar masasında olmadık, bundan sonra da olmayacağız” yanıtını almıştı. Erdoğan, Katar dönüşü Akşener'in sözlerine karşılık "Sayın Akşener’in kendisini ve yanındakileri bir gözden geçirmesinde fayda var" yanıtını verdi.

Meral Akşener sosyal medya hesabından yeni bir açıklama yaparak Erdoğan'a yanıt verdi.

Twitter hesabından kurmaylarıyla bir fotoğraf paylaşan Akşener, "Sayın Erdoğan tavsiyeni dikkate aldım, yanımdakilere şöyle bir baktım…Gördüğün gibi yanımdakiler fevkalade sağlam, liyakat tavan. Ya senin yanındakiler nasıl?" ifadelerini kullandı. (Kısa Dalga)

Politika