Akşener'e "Burası Kürdistan" diyen esnaf gözaltında

Akşener'e "Burası Kürdistan" diyen esnaf gözaltında
Akşener'in Siirt ziyareti sırasında "…şu an bulunduğunuz yer Kürdistan'dır, ama ne yazık ki Meclis'te bu Kürdistan inkar ediliyor” ifadeleri nedeni ile esnaf Taşkesen hakkında “Terör Örgütü Propagandası” yapmak suçlaması ile soruşturma başlatıldı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’le 'Kürdistan' üzerine konuşan esnaf Kurtalan Cumhuriyet Savcılığı talimatıyla gözaltına alındı. 

Siirt'te esnaf ziyaretinde bulunduğu sırada Akşener’le sohbet eden Cemil Taşkesen adlı esnaf, “Dilimiz inkar ediliyor, kimliğimiz inkar ediliyor, Kürdistan inkar ediliyor. Biz buna karşıyız. Şu an sizin bulunduğunuz yer Kürdistan'dır ama ne yazık ki Meclis'te bu Kürdistan inkâr ediliyor” ifadelerini kullanmıştı.

GÖZALTINA ALINDI

Artı Gerçek'te yer alan habere göre, Cemil Taşkesen adlı esnafın bu sözleri soruşturmalık oldu. Kurtalan Cumhuriyet Başsavcılığı, "…şu an bulunduğunuz yer Kürdistan'dır, ama ne yazık ki Meclis'te bu Kürdistan inkar ediliyor” ifadeleri nedeni ile Taşkesen hakkında “Terör Örgütü Propagandası” yapmak suçlaması ile soruşturma başlattı. Savcılığın başlattığı soruşturma kapsamında Kurtalan’da bulunan evine baskın düzenlenerek gözaltına alınan Taşkesen, Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Taşkesen’in gözaltı işlemleri sürüyor.

Gündem