Akşener’in ’81 il’ çıkışı sonrası CHP kulislerinde neler konuşuluyor?

Akşener’in ’81 il’ çıkışı sonrası CHP kulislerinde neler konuşuluyor?
CHP’liler, İYİ Parti’nin “tek başına seçime girme” kararına karşın, parti tabanının üst yönetimi dinlemeyeceğini ve kendi adaylarına yöneleceğini düşünüyor.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in 81 ilde seçime kendi adaylarıyla girme kararının ardından başlayan tartışma sürüyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bu çıkışa henüz yanıt vermedi. CHP’den konuyla ilgili bugüne kadar tek açıklama Faik Öztrak’tan geldi. CHP Sözcüsü Öztrak, “Biz her türlü fedakarlığı yaptık, yapılan eleştirileri sineye çektik. Kan kustuk kızılcık şerbeti içtik. Ama gitmek isteyene kal demeyiz, yolları açık olsun, kendileri bilir” dedi.

CHP yönetimi İYİ Parti ile polemiğe girmeme tutumunu sürdürürken, CHP kulislerinde Akşener ve İYİ Parti’nin tutumundan duyulan rahatsızlık dile getiriliyor.

BBC Türkçe’den Ayşe Sayın’ın haberine göre, Akşener’in büyükşehirleri de kastederek, “Gerekirse kaybederiz, sorumluluğunu alırız” yönündeki açıklamalarını anımsatan bazı CHP yöneticileri, bu tutumun Akşener ve İYİ Parti’ye kaybettireceği görüşünü savunuyor.

“Devleti vermeyi göze aldığınız kişilere belediyeyi vermeyi mi göze alamıyorsunuz?”

Parti yöneticileri, “İki belediye başkanını cumhurbaşkanlığına layık gören Meral Akşener. Çıktınız 'İki belediye başkanından biri cumhurbaşkanı adayı olmalı' dediniz. Devleti vermeyi göze aldığınız kişilere belediyeyi vermeyi mi göze alamıyorsunuz? Günü geldiğinde seçmen bu tutumun hesabını sorar” diyor.

“Taban masaya oturmaya zorlar”

İYİ Parti’nin ittifakta yer almaması halinde CHP’liler “B Planı”nın devreye sokulacağına işaret ediyor. Bu konuda en büyük kozun “taban ittifakı” olduğu vurgulanıyor, “O risk görüldüğünde, siyasi partiler üzerinde toplumsal baskı yaratır. Seçime mobilize olan kitleler, sizi o masaya oturmaya zorlar. O zaman birileri de ‘Aslan payını almak şartıyla otururuz’ diyebilir” görüşü dile getiriliyor.

CHP’liler, İYİ Parti’nin “tek başına seçime girme” kararına karşın, parti tabanının üst yönetimi dinlemeyeceğini ve kendi adaylarına yöneleceğini düşünüyor.

CHP'li kaynaklar, muhalefet seçmeninin “Erdoğan mı, CHP adayı mı?” sorusu üzerinden tercihini kullanacağına dikkat çekerek, seçim stratejisinin bu denklem üzerine kurulacağı belirtiliyor.

“Amiral gemi CHP

CHP'liler, İYİ Parti’nin “yüzde 10’u geçemeyen bir parti” olduğunu, ittifak yapılması halinde bu ittifakın 'amiral gemisi'nin de CHP olacağını ifade ediyor. (Kısa Dalga)

Politika