Akşener’in karşısında aday olacağı konuşulan Günay Kodaz: Genel başkan adayı olmayacağım

Akşener’in karşısında aday olacağı konuşulan Günay Kodaz: Genel başkan adayı olmayacağım
İYİ Parti'de yaklaşan kurultay öncesi Meral Akşener'in karşısına muhaliflerin adayı olarak çıkarılacağı iddia edilen Günay Kodaz, "Kongrede genel başkan adayı olmayacağımı bildiririm. Şimdilik yalnızca Genel İdare Kurulu'na adayım" açıklamasını yaptı.

İYİ Parti, 3. Olağan Kurultayı’nı 24 Haziran Cumartesi günü yapacak.

Parti içi muhalefet olan Ortak Akıl Platformu’nun, İYİ Parti Kurucular Kurulu üyesi Günay Kodaz’ı genel başkan adayı göstereceği iddia edilmişti. Kodaz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, genel başkanlığa aday olmadığını bildirdi.

Kodaz, sosyal medya hesabından açıklama yaparak genel başkanlığa değil, Genel İdare Kurulu üyeliğine aday olduğunu söyledi.

Kodaz, “İYİ Parti Genel Başkan Adayı olarak adımın günlerdir Türkiye Genelindeki basında lanse edilmesinden gurur duyduğumu belirtiyor, beni bu göreve layık görenlere teşekkürlerimi arz ediyorum. Ancak bu kongrede genel başkan adayı olmayacağımı bildiririm. Partimizin büyümesi için yaptığım itirazlarımın takipçisi ve partimizin kurumsallaşması, büyümesi ve iktidar olmasına, adalet ve liyakat ile yönetilmesine katkı sunmak için bu kongrede de sosyal medyamda da günlerdir bildirdiğim üzere yine ve şimdilik yalnızca genel idare kuruluna adayım” dedi.

Kodaz, açıklamasında, partiye yönelik eleştirilerde de bulundu: “Her bir üyemizin kendini uğramış hissettiği ya da uğrayacağı haksızlık karşısında onun yanında olup derdini yönetime aktarmak için, Partinin strateji geliştirme ve kriz yönetimine katkı sunmak adına bütün olumsuzluklara rağmen (bana oy verilmemesi ve seçilmemem için üst delegelerine baskı ve yönlendirme yapılması riski, Kurultay sürecinde partiden umudunu yitirmiş ve yönetime muhalif delegenin seçimlere katılım sağlamaması, bayram üstü bir arada acele yapılmış olan ve seçim şeklinin Çarşaf mı Blok liste ile mi olduğuna dair Kurultay’a 3 gün kalmasına rağmen halen ilan edilmemiş olmasına dair bu olumsuzluklar silsilesi içeren süreçte) sizlerin hakkını koruma ve sesinizi yönetime duyurmak için, biat kültürünün değil istişare kültürünün Partimize tekrar hakim olması için, Partimizin adalet ile demokratik bir şekilde yönetilmesine katkı sunmak için, emeğin değerli olduğunun İYİ’lere hissettirilmesi için Kurultay sürecinin başından beri sosyal medya hesaplarımdan da ilan ettiğim üzere; Genel İdare Kuruluna aday olacağımı tekraren bildiririm.”

Günay Kodaz, Cumhuriyet’ten Merve Kılıç’a yaptığı açıklamada da Meral Akşener’e eleştiriler yöneltmişti. Kodaz, “Partinin kurumsallığa ulaşamadığını, gittikçe yapının bozulduğunu fark ettim. Partinin ideallerine örtüşmeyen bir kararlar süreciyle karşı karşıyayız. Biat edeceksek AKP’de MHP’de siyaset yapabilirdik. Yola çıktığımızda her şeyi bize soran bir Akşener, 8 yıl sonra geldiğimiz noktada hiçbir şekilde bizimle muhatap olmayan bir Akşener’e dönüştü. Akşener bize kapılarını kapattı. Bana görev verilirse layığıyla yaparım. O kürsüye çıktığımda kazanmak için çıkarım” demişti. (Kısa Dalga)

Politika