Akşener'in Meclis kürsüne çıkardığı kebapçı için Bahçeli'nin yorumu: "CHP ve HDP iltisaklı kebapçı..."

Akşener'in Meclis kürsüne çıkardığı kebapçı için Bahçeli'nin yorumu: "CHP ve HDP iltisaklı kebapçı..."
MHP lideri Bahçeli, yurt yetersizliği nedeniyle eylem yapan gençlere "eşkiya" derken, İYİ Parti lideri Akşener'in "bölücü kebapçılar" sözü üzerine bir kebapçıyı Meclis kürsüne çıkarmasını eleştirdi: "Grup kürsüsüne CHP ve HDP iltisaklı kebapçıyı çıkarıp sözüm ona bize nazire yapan, HDP’li bölücü kebapçıların gönlünü almak, gözüne girmek için bir zamanlar methiyeler düzdüğü partisini taşlayan ekmeksizler, erdemsizler, haydi çıkın da bir eşkıyayı kürsülerde konuşturun."

Türk Gençliği Büyük Kurultayı'nda konuşan MHP lideri Devlet Bahçeli, Boğaziçi Üniversitesi'nde rektör atamalarına karşı eylem yapan ve 'Barınamıyoruz' diyerek banklarda yatan öğrencileri 'terörle bağlantılı' olarak nitelendirdi. Bahçeli, "bölücü kebapçılar" sözünü yineleyerek  İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i de kürsüye kebap esnafı çıkararak konuşturduğu için eleştirdi. Bahçeli özetle şunları söyledi:

"ÇAPULCULAR ÖĞRENCİ DEĞİL!"

Boğaziçi Üniversite'nin rektörünün otomobilinin üstünde tepinen mahlukatın Türk gençliğine mensup olması mümkün değildir. Bunlar ne öğrenci ne de gençtir. Bunlar Türkiye düşmanlarının üniversitelere sızdırmaya çalıştıkları taşeronlardır. Bize kimse eğitim özgürlüğünden bahsetmesin, biz kimin neye hizmet ettiğini gayet iyi biliyoruz. Türkiye devleti temel insani istekleri karşılamakla mükelleftir, yapılan da budur ancak yurt diyerek banklarda yatmak neyin nesidir. Bunlar öğrenci değil, ajan provokatörlerdir. Bunlar öğrenci değil düpedüz şehir eşkıyasıdır. PKK'nın DHKP-C'nin tasması boğazlarına geçiren bunlardır. Çapulcular öğrenci falan değil düpedüz şehir eşkıyasıdır.

Grup kürsüsüne CHP ve HDP iltisaklı kebapçıyı çıkarıp sözüm ona bize nazire yapan, HDP’li bölücü kebapçıların gönlünü almak, gözüne girmek için bir zamanlar methiyeler düzdüğü partisini taşlayan ekmeksizler, erdemsizler, haydi çıkın da bir eşkıyayı kürsülerde konuşturun.

Yetmez ama evet diyorsanız FETÖ'cülere PKK'lılara da mikrofon verin. Öğrenci arayan CHP, İP ve diğerleri gelsinler de buraya baksınlar. Yürekleri yetiyorsa gelsinler de çakmak çakmak parlayan alnı temiz gençlerimizi görsünler.

ABD'YE TEPKİ

ABD Temsilciler Meclisi, terörist görmek istiyorsa, teröristi tanımak ve bilmek merakındaysa Ülkü Ocakları’na değil, yeni dost ve müttefiki yanaşmalarına bakmalıdır.

Ülkü Ocakları’ndan terörist değil, terörizmin can düşmanı çıkar.

Ülkü Ocakları’nda haydut değil, haydutlara dünyayı dar edecek inanmışlar yetişir.

Almanya’dan ABD’ye kadar Ülkü Ocakları’yla kıyasıya uğraşanlar, küresel bir mesele haline getiren insanlık fukaraları duyun bu sesi, işitin bu salondan yükselen mesajı, açık açık söylüyorum, sizden korkan sizin gibi namert olsun.

Sizden kaçınan, sizden çekinen sizin gibi çürüyüp gitsin.

Davamızdan, hak bildiğimiz yoldan dönersek de gök girsin kızıl çıksın."

Gündem