'Akşener'in öksüz kızlara fuhuş yaptırıldığını iddia etiği otel Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında açığa alınan polisin' iddiası

'Akşener'in öksüz kızlara fuhuş yaptırıldığını iddia etiği otel Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında açığa alınan polisin' iddiası
İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'in 'öksüz ve kimsesiz kızlara fuhuş yaptırıldığını' iddia etiği otelin Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında açığa alınan polisin olduğu iddia edildi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 18 Kasım'da Şile’de düzenlenen istişare toplantısında dikkat çeken bir iddiayı gündeme getirmiş ve “Bir konu daha var; eski İçişleri Bakanı olarak özellikle takip ediyorum. Oteli olan polis müdürleri var. O otellerde, fuhşun ötesi, öksüz kızlar çalıştırılıyor. Bunlara karşı olduğumuz için, bunlara göz yummadığımız için İYİ Parti’ye psikolojik harp uyguluyorlar. Ama karşılarında rahmetli Teoman Koman’ın talebesi var. El mi yaman bey mi yaman? Hep beraber göreceğiz” demişti.

T24'ün haberine göre Akşener'in konuşmasında iddia ettiği otelin Ankara Emniyeti’nce başlatılan Ayhan Bora Kaplan’a yönelik soruşturmada ortaya çıktığı belirtildi. Söz konusu otelin, gerçek sahibinin yine Kaplan soruşturması çerçevesinde açığa alınan üst düzey bir polis müdürüne ait olması karşın resmi kayıtlarda emekli polis S.Ç.’ye ait olarak gözüktüğü iddia edildi.

Savcılık koordinesinde özel çalışma

Otelin sahibi olan firmanın önceki sahibinin A.B. adlı yabancı uyruklu bir iş insanı olduğu, Nisan 2022’de H.T. ve U.Ç adlı kişilerce devir alındığı, sonrasında ise Aralık 2022’de H.T.’nin payının emekli polis S.Ç. tarafından satın alındığı anlaşıldı. S.Ç.’nin aldığı hissenin finansal kaynağının ise, Kaplan soruşturması çerçevesinde açığa alınan ve Ankara’da görev yapan üst düzey polis müdürünce sağlandığı öne sürüldü.

Suç örgütü lideri olduğu iddiasıyla tutuklanan Kaplan’ın ifadesinde ipucunu verdiği olayla ilgili emniyetin savcılık koordinesinde özel çalışma yaptığı ifade edildi.

(Kısa Dalga)

Gündem