Akşener'in yardımcısı Mehmet Tolga Akalın İYİ Parti Genel Başkanlığına aday oldu

Akşener'in yardımcısı Mehmet Tolga Akalın İYİ Parti Genel Başkanlığına aday oldu
31 Mart seçimlerinde istediği başarıyı elde edemeyen İYİ Parti, 27 Nisan’da olağanüstü kurultaya gidecek. Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Tolga Akalın da adaylığını duyurdu.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Tolga Akalın, kurultayda aday olacağını duyurdu. Akalın, (X) Twitter hesabında şu açıklamayı yaptı:

“İYİ Parti liderin değil, milletin partisidir. 100 yıl sonra yeniden Türk milliyetçilerini iktidar yapmaya, yeniden Türk Çağını başlatmaya geliyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, dava arkadaşlarımızı 8 Nisan pazartesi günü saat 13.00’te genel merkezimizde yapacağım kurultay süreci ve genel başkan adaylığı konulu basın açıklamama davet ediyorum.”

zww2lm9d.jpg

Akşener’in adaylığı belirsiz

Seçimlerden önce “Oy vermezseniz siyasetin s’siyle meşgul olmayacağım” diyen Meral Akşener istifa etmedi. Genel Başkan’ın kurultay sürecinde kendisine eleştiri gelip gelmeyeceğine, aday olması hakkındaki görüşlere ve karşısına çıkacak rakiplere göre karar vermesi bekleniyor.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu da, aday olması kulislerde konuşuluyor.

Mehmet Tolga Akalın kimdir?

1974’te Edirne’de doğdu.

Evli ve iki çocuk babası olan Akalın, Akalın Hukuk Bürosu’nda avukatlık yapıyor. Ergenekon ve Balyoz davalarında müdafilik görevleri yaptı.

Siyasi hayatına ülkü ocakları ve Milliyetçi Hareket Partisi’nde başlayan Akalın; 1992-1997 yılları arasında Keşan Ülkü Ocakları Yöneticiliği, 1997-2002 yılları arasında Keşan Ülkü Ocakları Başkanlığı, 2003-2005 yılları arasında MHP Keşan İlçe Başkan Yardımcılığı, 2005-2006 yılları arasında MHP Keşan İlçe Başkanlığı, 2006-2007 yılları arasında MHP Edirne İl Başkanlığı, 2011-2012 yılları arasında ikinci defa MHP Edirne İl Başkanlığı yaptı. (Kısa Dalga)

Gündem