Alaattin Çakıcı, Devlet Bahçeli ile affı konuştukları iddiasına yanıt verdi

Alaattin Çakıcı, Devlet Bahçeli ile affı konuştukları iddiasına yanıt verdi
Alaattin Çakıcı bugün MHP'yi ziyaret ederek Devlet Bahçeli ile görüştü. Ziyarette binlerce mahkumu ilgilendiren af konusunun görüşüldüğü iddia edildi. Çakıcı, "Halk TV gelecekte bir af çıkacaksa onun önünü kapatmak için bu haberi yapmıştır" dedi.

Cumhur İttifakı'nın infaz düzenlemesiyle iki yıl önce cezaevinden çıkan organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı, bugün MHP Genel Merkezi’nde MHP lideri Devlet Bahçeli’yi ziyaret etti.

Halk TV'den Seyhan Avşar'ın haberine göre, bugün saat 14.00 gibi başlayan ziyaret 1 saat sürdü. Görüşmeyli 'nezaket ziyareti' olarak niteleyen bir kaynak, on binlerce mahkumu ilgilendiren af konusunun masaya yatırıldığını belirtti.

Geçtiğimiz günlerde basında yer alan haberlerde af kapsamında MHP'ye çok sayıda talep geldiği ve MHP’nin hazırlığa başladığı belirtilmişti Haberde; yapılacak çalışmada öncelikli kriterin devlete yönelik işlenen suçlar olması beklendiği, ikinci olarak da cezasızlık algısının oluşturulmamasının dikkate alınacağı iddia edilmişti. Çalışma tamamlandıktan sonra AKP’yle paylaşılacak. Gerekirse ortak komisyon kurulup teklife son şekli verilecek.

ÇAKICI TEPKİ GÖSTERDİ

Bahçeli ile görüşmede af konusunun ele alındığı iddiası üzerine Alattin Çakıcı tepki gösterdi. Çakıcı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Halk Tv'yi ziyareti provoke etmekle suçladı. Çakıcı, "Bu haber ahlaki ve etik değildir. Politikayı politikacılar yapar. Bu benim işim değil. Sayın devlet başkanımızın, sayın genel başkanımın ve parlamentonun işidir. Muhalefetin basın organı olan Halk TV gelecekte bir af çıkacaksa onun önünü kapatmak için bu haberi yapmıştır" dedi. (Kısa Dalga)

Gündem