Alanya - Beşiktaş maçının hakemi Yasin Kol'un kararları doğru muydu?

Alanya - Beşiktaş maçının hakemi Yasin Kol'un kararları doğru muydu?
Alanyaspor-Beşiktaş maçı 3-3 bitti. İki penaltı ve bir kırmızı kart kararı çıkan maçın hakemi Yasin Kol yoğun eleştiri aldı. Eski hakemler kararları değerlendirdi.

Beşiktaş, Alanya deplasmanında 3. dakikada N'Koudou, 20. dakikada Salih Uçan ve 30. dakikada Ghezzal'ın penaltıdan kaydettiği golle 3-0 öne geçti. 37. dakikada Emrecan Uzunhan'ın ikinci sarı karttan oyundan atılmasının ardından ise maç bambaşka bir hal aldı.

Alanya 45+3'te Efkan, 81. dakikada kendi kalesina Saiss ve 90+2'de Candeias'ın penaltı golüyle beraberliği sağladı. Karşılaşmanın hakemi Yasin Kol'un kararları tartışma konusu oldu.

LALE ORTA: YANLIŞ KARAR, CİDDİ HATA

Eski hakemler Bülent Yıldırım, Lale Orta ve Deniz Çoban trio programında Alanyaspor - Beşiktaş maçının orta hakemi Yasin Kol'un kritik kararlarını değerlendirdi.

Beşiktaş'ta Emrecan Uzunhan'ın gördüğü ilk sarı kartı yorumlayan hakem yorumcuları, Yasin Kol'un kararını yanlış buldu. Bülent Yıldırım pozisyonla ilgili, "Yanlış karar, ciddi hata" değerlendirmesini yaptı. Lale Orta da Kol'un sarı kart karanının yanlış olduğunu ifade etti. Deniz Çoban ise "Buna sarı kart diyorsa maçta 10 tane sarı kart çıkması lazım" ifadelerini kullandı.

'ALANLALI OYUNCU KIRMIZI KART GÖRMELİYDİ'

Beşiktaş'ın Cezayirli yıldızı Rachid Ghezzal'ın yerde kaldığı pozisyonda Targhalline'nin hamlesi hakkında değerlendirmelerde bulunan hakem yorumcuları farklı kararları savundu. Bülent Yıldırım açıklamasında, "Penaltı doğru, Targhalline kırmızı kart görmeliydi" diye konuştu. Bülent Yıldırım'ın değerlendirmesine katılan Lale Orta da pozisyonla ilgili, "Penaltı doğru, Targhalline kırmızı kart görmeliydi" açıklamasını yaptı. Deniz Çoban hakemin kararını doğru bulduğunu belirterek, "Penaltı doğru, kırmızı karttan emin değilim" dedi.

Emrecan Uzunhan'ın gördüğü ikinci sarı kartı değerlendiren hakem yorumcuları kararın doğru olduğunu söyledi.

'FATİH AKSOY DA İKİNCİ SARI KARTI GÖRMELİYDİ'

Fatih Aksoy'un Gedson'a yaptığı faul sonrası ikinci sarı kartın gerekli olup olmadığıyla ilgili ise 3 hakem de hakem Yasin Kol'un bu pozisyonda Fatih Aksoy'a ikinci sarı kartı görtermesi gerektiğini savundu.

TOROĞLU: KÖTÜ DEĞİL, ÇOK KÖTÜYDÜ

Eski hakemler Erman Toroğlu ise Sabah Gazetesi'ndeki yazısında, "Hakem nasıldı derseniz; kötü değildi, çok kötüydü... Bazı yerde kart kullandı, bazı yerde aynı pozisyonda kart kullanmadı. Rahat havalarda maç idare edeyim diyor, pozisyonlara uzak kalıyor. Aslında rahat değil ama o havalarda geziyor" dedi.

Spor