Albashır, keşfe de mi kırmızı gülle gitmiş?

Albashır, keşfe de mi kırmızı gülle gitmiş?
Saldırı gününde elinde kırmızı gül olması dikkat çeken İstiklal Caddesi patlaması zanlısı Albashır’ın keşif gününde de gül taşıdığı öne sürüldü.

İstanbul İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırıyı düzenlediği gerekçesiyle tutuklanan Ahlam Albashir'in daha önce bölgeye keşif için gelişine ait olduğu belirtilen yeni görüntüler ortaya çıktı. Bu görüntülerde de Albashır, 4 Kasım günü de elinde gül ile kalabalık arasında ilerlediği görülüyor.

Taksim’daki bombalı patlamanın faili olarak tutuklanan Ahlam Almbashır’ın saldırı gününde elindeki kırmızı gül dikkat çekmişti. Gülü, “birilerine işaret verme” amaçlı taşıyıp taşımadığı sorusu gündeme gelmiş ama daha sonra, bankta otururken satıcı kadının ısrarı üzerine gülü aldığı yorumları yapılmıştı.

Ahlam Albashır’ın, Emniyet’ten, “keşif görüntüleri” olarak paylaşılan görüntülerde de gül taşıması aynı “gül taşıyarak mesaj mı verdi?” sorusunu yeniden gündeme getirdi.

Saldırı zanlısı, Emniyet’in görüntülerine göre; 4 Kasım 2022 günü saat 17:30'da keşif için İstiklal Caddesi'ne geliyor. Bu kez üzerinde mavi bir kot pantolon var. Başı ise olay günündeki gibi siyah bir başörtüsü ile kapalı. Katliam gününde olduğu gibi elinde gül bulunan Albashir, İstiklal'de kalabalık arasında ilerliyor.

Emniyetten verilen biliye göre; Ahlam Albashir'i o gün de Taksim’e, tıpkı bombalı saldırının yapıldığı günkü gibi örgütün kontrolündeki Yasir Alkoralı isimli korsan taksici getirdi. Bu korsan taksicinin saldırganı toplam 3 kez İstiklal Caddesi'ne getirdiği belirtildi. Yasir Alkoralı, 13 Kasım'da da 34 MG… plakalı beyaz aracı ile Ahlam Albashir'i Taksim'e getirmişti.

Gündem