Albashır’ın Emniyet ifadesinden: YPG ile 2017'de Münbiç'te tanıştım

Albashır’ın Emniyet ifadesinden: YPG ile 2017'de Münbiç'te tanıştım
İstiklal Caddesi’ndeki bombalı saldırıyı gerçekleştirdiği iddiasıyla gözaltına alınıp savcılığa sevk edilen Ahlam Albashır’ın Emniyet’teki ifadesinde, “YPG ile 2017’te Münbiç’te tanıştığını” söylediği belirtildi.

Taksim’de 6 kişinin ölümüne, 81 kişinin de yaralanmasına neden olan saldırının bir numaralı şüphelisi Ahlam Albashır’ın Emniyet’teki ifadesinde YPG’ye katılma sürecini anlattığı belirtildi.

Halk TV’de yayınlanan haberde, bu sabah, beraberindeki 49 kişi ile birlikte Adliye’ye sevk edilen Albashır’ın polise verdiği ifadede örgütle nasıl tanıştığından eylem günü yaşananlara kadar bütün detayları anlattığı belirtildi.

Haberde, sevgili olduğu bir erkek vasıtasıyla örgütle tanıştığını belirten Albashir'in, "YPG ile tanışmam 2017 yılında Münbiç'te oldu. YPG üyesi olduğunu öğrendiğim Ahmed A. isimli bir erkekle tanıştım. Ahmed A. ile sevgili oldum. Sonra Ahmed, Cerablus'a gitti, arkasından da ben gittim. Burada örgüt beni içine çekmeye çalıştı görevler teklif etti. Bir süre sonra Ahmed A.'nın izini kaybettim ama örgütle ilişkim kesilmedi. Onlar da beni bırakmadı" dediği aktarıldı.

BİLAL HASSAN’IN KALDIĞI ATÖLYENİN SAHİBİ GÖZALTINDA

Bu arada, Ahlam Albashır ile karı-koca rolü yaptığı Bilal Hassan'ın kaldığı Esenler'deki atölyenin sahibi Ferhat Habeş'in de terörle bağlantısı olduğu, sosyal medya hesabından terör propagandası yaptığı ve Kobani'den aldığı talimatla Albahsir ve Bilal Hassan'ı evinde misafir ettiği öğrenildi.

Gündem