Albayrak Medya’nın Derin Tarih dergisinde 'hilafet' sayısı, Genel Yayın Yönetmenini koltuğundan etti

Albayrak Medya’nın Derin Tarih dergisinde 'hilafet' sayısı, Genel Yayın Yönetmenini koltuğundan etti
Albayrak grubuna ait Gerçek Hayat dergisinin ardından Derin Tarih dergisinde de 'hilafet' sayısı yapıldı. Yönetimi rahatsız ettiği belirtilen sayının toplatıldığı ve Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Armağan'ın görevine son verildiği iddia edildi.

Albayrak grubuna ait Gerçek Hayat dergisinin ardından Derin Tarih dergisinde de 'hilafet' sayısı yapıldı. Yönetimi rahatsız ettiği belirtilen Ocak 2021 özel sayısının toplatıldığı ve Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Armağan'ın görevine son verildiği iddia edildi.

Gazete Duvar’ın haberine göre, Albayrak Medya grubunun dergilerinden Derin Tarih'in genel yayın yönetmenliğini yürüten Mustafa Armağan'ın görevine son verildi.

Medyaya bugün yansıyan iddialara göre Armağan'ın görevden alınmasına neden olan süreç derginin "hilafet" sayısı yapmasıyla yaşandı. Armağan'ın bu sayıyı yönetimden habersiz hazırladığı ve bunun büyük rahatsızlığa neden olduğu iddia edilirken dergi toplatıldı. Armağan'ın görevine de son verildi. Bu iddialarla ilgili Mustafa Armağan ya da Derin Tarih'ten herhangi bir açıklama gelmedi.

İkinci hilafet krizi 

Albayrak Medya'ya ait bir diğer dergi olan Gerçek Hayat da kısa süre önce kapağından "Hilafet için toparlanın" çağrısı yapmıştı. Dergiye siyasetten ve kamuoyundan tepki gelmişti. 'Hilafet çağrısı yapıldığı' iddiası üzerine derginin Genel Yayın Yönetmeni Kemâl Özer, kendilerini şöyle savunmuştu: “Gerçek Hayat'ın ne yazdığına bakmadan linç ettiniz. İçinde ne yazdığını da merak etmediniz. Çıkmış dergiye daha çıkmadı bile dediniz.” 

 

Gündem