Aleksandr Dugin’in kızı Daria Dugina'nın kullandığı araç infilak etti

Aleksandr Dugin’in kızı Daria Dugina'nın kullandığı araç infilak etti
Rusya Devlet Başkanı Putin'in danışmanlığını da yapan siyaset uzmanı Aleksandr Dugin’in kızı Daria Dugina, içinde bulunduğu aracın infilak etmesiyle öldü. Araca Aleksandr Dugin'in de bineceği, ancak son anda tesadüfen başka bir araca geçtiği aktarıldı. Saldırının arkasında Ukrayna'nın olduğu ileri sürülüyor.

Rusya Devlet Başkanı Putin'e yakın isimlerden olan siyaset uzmanı ve filozof Aleksandr Dugin’in 30 yaşındaki kızı Darya Dugina (Platonova), babasının Land Cruiser Prado marka cipinde meydana gelen patlamada yaşamını yitirdi.

Turkrus.com'un haberine göre dün Moskova yakınlarında düzenlenen bir milliyetçi festivale katılan Dugin, kendi kullandığı araçla Moskova’ya dönmekten vazgeçti. Babasının aracını tek başına kullanan Darya Dugina otoyolda gerçekleşen bir patlama ve çıkan yangın sonucu yaşamını yitirdi.

Donetsk Halk Cumhuryeti lideri Denis Puşilin, "Aleksandr Dugin'i ortadan kaldırmaya çalışan Ukrayna rejiminin teröristleri kızını havaya uçurdu” diye açıklama yaptı.

Medyaya yansıyan haberlere göre olay şöyle gelişti:

Rusya’da milliyetçi ve Avrasyacı fikirleri ile bilinen siyaset bilimci Aleksandr Dugin, yardımcısı ve basın sekreteri olarak çalışan kızı Darya Dugina ile birlikte cumartesi günü Moskova yakınlarındaki Zaharovo'da gerçekleşen “Gelenek” adlı edebiyat ve müzik festivaline katıldı. Festival programına göre Dugin "Gelenek ve Tarih" konulu bir konferans verdi.

Festivalin bir başka katılımcısı olan kemancı Peter Lundstrem, daha sonra Dugin’in kendi arabası olan Land Cruiser Prado’ya binerek kızıyla birlikte Moskova’ya binmesi beklenirken, cipi kızına verdiğini ve kendisinin bir başka araçla Moskova’ya döndüğünü söyledi.

Darya Dugina’nın tek başına bindiği cipte, Zaharova’dan 3 kilometre kadar uzaklaşıp yaklaşık 10 dakika kadar yol aldıktan sonra, 21.30 sularında ana yol üzerinde hareket halindeyken bir patlama oldu. Görgü tanıklarına göre, patlamanın etkisiyle araç yol kenarındaki bir binaya çarptı ve yanmaya başladı 30 yaşındaki Dugina aracın içinde yanarak öldü.

Olayın ardından, Dugin'in ilk yayın yönetmeni olarak damgasını vurduğu Tsargrad haber portalında çıkan yorumda şöyle denildi: "Katillerin öncelikle Aleksandr Dugin'i hedef aldığına dair güçlü bir inanç var. Edindiğimiz bilgilere göre Dugin'in kendisi de bu arabaya binecekti ve kendisine karşı suikast girişimi hazırlanıyordu. Ancak Dugin, tesadüfen başka bir arabaya evine döndü. Belki de hiç kimsenin bu korkunç terör saldırısının arkasında tam olarak kimin olduğundan şüphesi yok: Bizim bilgilerimize göre, bu sabotajı SBU (Ukrayna gizli servisi) ajanları gerçekleştirdi" denildi.

Dugina'nın yakın arkadaşlarından Sergey Aleksandrov ise 5. Kanal'e verdiği demeçte, “Düşmanları vardı. Başlıca düşmanları liberal lobinin, Rus karşıtı ve Batılı, Avrupalı temsilcileridir. Eğer bu düşmanların işiyse, bu açıkça devam eden Rusya'nın özel operasyonuyla bağlantılıdır” dedi.

Darya Dugina 1992 yılında doğdu. Moskova Devlet Üniversitesi Felsefe Fakültesi'nden mezun oldu, Fransa'da eğtimini sürdürdü. "Daria Platonova" takma adı altında devlet TV’si Russia Today'de çalıştı, ayrıca babasının ilk genel yayın yönetmeni olduğu, Kremlin yanlısı haber portalı Tsargrad için siyaset yorumları yaptı, yazılar kaleme aldı. Dugina, Rusya'nın Ukrayna askeri operasyonunu savunan ve yakında baskısı yapılacağı açıklanan "Z Kitabı"nın yazarlarından biri olarak biliniyordu. Dugina, 4 Temmuz'da İngiltere’nin açıkladığı yaptırım listesinde babası ile birlikte yer alıyordu.

15 TEMMUZ'U BİR GÜN ÖNCEDEN HABER VERDİĞİNİ AÇIKLAMIŞTI

Babası Aleksandr Dugin, Türkiye’de de bilinen bir isim. Rus basınında, "Rusya'nın eski Sovyet cumhuriyetleriyle birleşip bütünleşmesi yoluyla bir süper güç oluşturulmasını hedefleyen ‘Avrasyacılık’ fikrinin güçlü savunucusu bir filozof ve siyaset bilimcisi” olarak tanımlanıyor. Rusya'nın Ukrayna operasyonunu destekleyen isimler içinde de Dugin ön sıralarda.

Aleksandr Dugin, Türkiye ziyaretlerinden birinde 8 Kasım 2016'da Ankara'da AK Parti grup toplantısına konuk olarak katılmıştı.

Dugin 15 Temmuz darbe girişimini bir gün önce Türkiye'ye haber verdiklerini de söylemişti. Dugin "(15 Temmuz'da) Türkiye'deki iç aktörlere yapılan destekler gösteriyor ki amaç Türkiye'yi parçalamaktı. Maksat iç karışıklık çıkararak Türkiye'yi bölmek ve haritadan silmekti" ifadesini kullanmıştı.

Dünya