Aleyna Çakır davasından yine karar çıkmadı

Aleyna Çakır davasından yine karar çıkmadı
Aleyna Çakır'ı katleden Ümitcan Çakır'ın yargılandığı davanın 4. duruşması yine ertelendi. Aleyna Çakır'ın avukatlarının yeteri kadar delilin toplandığını ve bu yüzden mütalaa açıklanmasını istemesine rağmen mahkeme heyeti, Çakır'ın avukatlarının tanıkların yeniden dinlenmesi talebini dikkate alarak duruşmayı Ekim ayına erteledi.

Ankara'nın Keçiören ilçesinde Aleyna Çakır'ı katleden Ümitcan Uygun'un yargılandığı davanın 4. duruşması Ankara Adliyesi 11. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. 

Etha'nın haberine göre, duruşmaya Aleyna'nın ailesi ile avukatı, Ankara Barosu Kadın Hakları Merkezi ve avukatları, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu avukatları ile CHP Ankara İl Kadın Kolları Başkanı Ayfer Ayaz katıldı. Çok sayıda gazetecinin de katıldığı davayı izlemek isteyen kadın örgüteri ve stajyer avukatlar salona alınmadı.

"Uyuşturucu kullanmak ve özendirmek" suçundan Sincan Kapalı Hapishanesi'nde tutuklu bulunan Ümitcan Uygun, duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılırken, avukatları duruşma salonunda hazır bulundu.

ALEYNA ÇAKIR'IN AVUKATLARI MÜTALAA OKUNMASINI TALEP ETTİ

Duruşma kimlik tespiti ile başladı. Ardından ise talepler dinlendi. Aleyna Çakır'ın abisi Himmet Esen şikayetinin devam ettiğini belirtirken, avukatları ise yeteri kadar delilin toplandığını kaydederek mütalaa okunmasını talep etti.

UYGUN'UN AVUKATLARI TANIKLARI YENİDEN DİNLENMESİNİ İSTEDİ

Ümitcan Uygun'un avukatları ise dosyadaki eksikliklerin giderilmesi ve tanık S.A.'nın yeniden dinlenmesi talebinde bulundu.

Ardından ara mütalaa açıklandı, tanık S.A.'nın mahkeme huzurunda tekrar dinlenmesi talep edildi.

DURUŞMA ERTELENDİ

Ara kararını açıklayan mahkeme başkanı tanık S.A. ve M.A.'nın adreslerinin tespit edilerek mahkemece tekrar dinlenmesine karar vererek bir sonraki duruşmayı 15 Ekim'e erteledi.

NE OLMUŞTU?

Aleyna Çakır (Sema Esen) Ankara'nın Keçiören ilçesinde 3 Haziran 2020 tarihinde şüpheli bir şekilde yaşamını yitirdi. Aleyna'nın baş şüphelisi olan Ümitcan Uygun, Çakır'ın yaşamını yitirmesinden önce sosyal medya sayfası olan İnstagramda yaptığı canlı yayın ile Çakır'ı darp ettiği ortaya çıktı.

Gösterilen tepkiler üzerine konu hakkında soruşturma başlatan Ankara Cumhuriyet başsavcılı ardından Uygun hakkında "konut dokunulmazlığını ihlal" suçundan dava açtı. Çakır'ın şüpheli ölümüne dair hakkında herhangi bir dava açılmayan Uygun, bu davadan da tutuksuz yargılanıyor.

Gündem