Ali Babacan: Gençleri rahat bırakın, duruşumuz budur

Ali Babacan: Gençleri rahat bırakın, duruşumuz budur
Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin kurucularından Dr. Oğuzhan Aygören'in Bogaziçi Rektörü Melih Bulu’nun yardımcılığına atanmasın ardından Twitter’da paylaştığı mesajda gözaltındaki öğrencilerin serbest bırakılmasını istedi. Babacan, “Duruşumuz budur" dedi.

Deva Partisi kurucularından Boğaziçi Üniversitesi Girişimcilik Merkezi direktörü Dr. Oğuzhan Aygören'in Boğaziçi Üniversitesi'ne atanan rektör Melih Bulu'ya danışman olarak atanması sosyal medyada tepkilere neden oldu.
Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Twitter'dan şu mesajı paylaştı:
"Yeter artık, inadınızdan vazgeçin. Gözaltına alınan Boğaziçili öğrencileri derhal salın, üniversitelerde de seçimi esas alın. Gençleri rahat bırakın. Duruşumuz budur."

Boğaziçi Üniversitesi Enerji Politikaları Araştırma Merkezi EPAM Yönetim Kurulu Başkanı Gürkan Kumbaroğlu ise Rektör Yardımcısı olarak atandı. Böylece, bir süredir öğretim üyelerinin rektör yardımcısı olarak atanmayı reddetmeleri nedeniyle büyük sıkıntı yaşayan Melih Bulu rahat bir nefes aldı.

Bulu'nun atanmasından sonra istifa eden yöneticilerin ardından boşalan rektörlük kurulunda, Bulu ile beraber çalışmayı kabul eden bir rektör yardımcısı bulunmaması Bulu açısından bir yönetim krizi yaratmıştı.

Bu arada DEVA Partisi üyesi Dr. Oğuzhan Aygören’in rektör danışmanlığı görevini kabul etmesi üzerine Clubhouse’taki #BoğaziçiSusmayacak odasının moderatörleri “Deva Partilileri AKP’lilerin yanına alalım” diyerek Deva Partisi'nden olup odada yer alanları odadan çıkardı.


Gündem