Ali Babacan'dan KKM açıklaması: 'Cumhurbaşkanı’nın yaptığı yanlışı kabul etmesi gerekir'

Ali Babacan'dan KKM açıklaması: 'Cumhurbaşkanı’nın yaptığı yanlışı kabul etmesi gerekir'
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, KKM konusu hakkında “KKM’nin bir plan dahilinde sonlandırılması için Cumhurbaşkanı’nın yaptığı yanlışı kabul etmesi ve bu yanlıştan dönmek için net bir irade ortaya koyması gerekir" açıklamasını yaptı.

Merkez Bankası, Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesaplarını TL mevduata dönüştürme hedefiyle ilgili açıklama yapmıştı. DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, resmi Twitter hesabından konuya ilişkin bir video paylaşımda bulundu.

Babacan, “KKM’nin bir plan dahilinde sonlandırılması için Cumhurbaşkanı’nın yaptığı yanlışı kabul etmesi ve bu yanlıştan dönmek için net bir irade ortaya koyması gerekir. Gecikilen her gün vatandaşımızın cebinden çalmaktır” dedi.

'Gecikilen her gün vatandaşımızın cebinden çalmaktır'

Babacan’ın daha önce katıldığı programlardaki KKM eleştirilerinin yer aldığı video, şu notla paylaşıldı:

“İlan edildiği ilk günden bu yana Kur Korumalı Mevduat (KKM) projesinin bu ülkeye yarardan çok zararı olacağını anlatıyorum. Merkez Bankası’nın bu ‘ülkeyi batırma’ projesinden kademeli de olsa çıkma çabasını olumlu buluyorum. Ancak Sayın Erdoğan’da henüz bu iradeyi görmüyorum. KKM’nin bir plan dahilinde sonlandırılması için Cumhurbaşkanı’nın yaptığı yanlışı kabul etmesi ve bu yanlıştan dönmek için net bir irade ortaya koyması gerekir. Gecikilen her gün vatandaşımızın cebinden çalmaktır.” (Kısa Dalga)

Ekonomi