Aliye Boydak’a yeniden ‘örgüt üyeliği’nden ceza talebi

Aliye Boydak’a yeniden ‘örgüt üyeliği’nden ceza talebi
Yargıtay’ın “FETÖ üyeliği”nden verilen cezayı “eksik araştırma” gerekçesiyle bozmasından sonra yeniden yargılanmaya başlanan eski Boydak Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şükrü Boydak’ın eşi Aliye Boydak hakkında yeniden “örgüt üyeliği”nden ceza istendi.

Yerel mahkemenin “örgüt üyeliği”nden verdiği 7.5 yıl hapis cezası kararı, Yargıtay tarafından “eksik araştırma yapılmış” gerekçesiyle bozulan eski Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şükrü Boydak'ın eşi Aliye Boydak hakkında yeniden aynı suçtan ceza istendi.

Eski Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şükrü Boydak'ın eşi Aliye Boydak, 15 Temmuz’un ardından FETÖ üyesi olduğu gerekçesiyle gözaltına alınıp, tutuklandı.

Aliye Boydak hakkında Kayseri 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Mahkeme, Aliye Boydak’ı, 'silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan 7,5 yıl hapse çarptırdı. Boydak'ın cezaevinde kaldığı süre göz önünde bulundurulup tahliyesine karar verildi.

Yargıtay “eksik araştırma” gerekçesiyle bozdu

Davanın temyiz incelemesini yapan Yargıtay 3. Ceza Dairesi Boydak’a verilen cezayı eksik bularak bozdu. Daire’nin kararında “eksik ceza” gerekçesi şöyle anlatıldı:

"Sanığın silahlı terör örgütünün hiyerarşik yapısına organik bağ ile dahil olmak suretiyle süreklilik, çeşitlilik ve yoğunluk teşkil eden faaliyetlerde bulunduğunun kuşkuya yer bırakmayacak şekilde ortaya koyulması bakımından, hükümden sonra gelen ve sanığın örgütle irtibatı ve örgütteki konumuna ilişkin bilgiler içeren R.Ç., H.D.Ö. M.İ. ve N.Ö.'ye ait ifade ve teşhis tutanaklarının CMK'nın 217'nci maddesi gereğince duruşmada okunup, tartışılmasından ve gerektiğinde tanık olarak usulüne uygun biçimde dinlenmelerinden sonra sanığın hukuki durumunun takdir ve tayini gerekirken eksik araştırma ve yetersiz gerekçe ile yazılı şekilde hüküm kurulduğu anlaşılmıştır" denildi.

Yeniden aynı suçtan ceza istendi

Kayseri 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden görülmeye başlanan davanın duruşmasına sanık Aliye Boydak katılmadı, avukatları ise hazır bulundu. Duruşma savcısı, bozma kararı sonrası dosyaya ilişkin görüşünün hazır olduğunu belirterek, mütalaasını açıkladı. Savcı, Aliye Boydak'ın bozma kararı öncesi olduğu gibi yine 'silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan 5 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi. Mahkeme heyeti, sanık avukatlarının esasa ilişkin savunmalarını hazırlamak için süre istemeleri üzerine duruşmayı erteledi. (DHA)

Gündem